23.8 C
Chania
Wednesday, October 2, 2024

Τέμπη: Εξώδικο της Καρυστιανού στα αδέλφια Πλακιά – Στα άκρα η κόντρα για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο – O Πλακιάς απαντά: Τα εισιτήρια που πλήρωσε η οικογένειά μου είναι αρκετά!

Ημερομηνία:

Αγριεύει η κόντρα γύρω από τη συναυλία που διοργανώνει ο Σύλλογος των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο, με αντίτιμο 15 ευρώ, γεγονός που συνάντησε την αντίδραση άλλων συγγενών θυμάτων που δεν συμμετέχουν στον συγκεκριμένο σύλλογο.

Οι συγγενείς που αντιδρούν καλούν τους καλλιτέχνες που θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς να αποσυρθούν, ενώ η Μαρία Καρυστιανού, ως πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023» απαντά ότι το αντίτιμο θα εξασφαλίσει τα νομικά έξοδα των οικογενειών για να προσφύγουν στο εξωτερικό.

Ο Νίκος Πλακιάς και άλλοι συγγενείς των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος, εξέφρασαν δημόσια την κάθετη διαφωνία τους με τη διοργάνωση μιας συναυλίας με οικονομικό αντίτιμο στη μνήμη των θυμάτων. «Τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15€», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα social media, ο Νίκος Πλακιάς, ενώ υπήρξαν αιχμές σχετικά με αδιαφάνεια στη διαχείριση αυτών των χρημάτων από την πλευρά του συλλόγου στον οποίο είναι πρόεδρος η Μαρία Καρυστιανού. Σε δηλώσεις του στο Mega, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουν οι οικογένειες των θυμάτων τι γίνεται στο όνομα των παιδιών τους από site, ενώ πρόσθεσε ότι «είχαμε πει ότι θα δεχθούμε τα πάντα από την κυρία Καρυστιανού, αλλά τα χρήματα είναι η κόκκινη γραμμή». Σύμφωνα με τον ίδιο τα δικαστικά έξοδα είναι πληρωμένα.

Με αφορμή τα παραπάνω, η Μαρία Καρυστιανού έστειλε εξώδικο στον Νίκο Πλακιά και στον αδερφό του, Δημήτρη, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων πως «από την πρώτη στιγμή που εμφανιστήκατε στο προσκήνιο, εσείς και η μικρή ομάδα που φαίνεται να ταυτίζεται με τις απόψεις σας ως σήμερα, προκαλέσατε διχασμό, αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις όλων και την νάση να νεμηθείτε τη συλλογική δράση, κατά τρόπο που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ή δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να κατανοήσετε και να υπηρετήσετε τους στόχους που έχουμε θέσει δημιουργώντας τον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών, του οποίου νομίζω δεν έχετε καν μπει στον κόπο να διαβάσετε το καταστατικό».

«Ευχαριστώ @mkaristianou. Η Μάνα των Τεμπών έστειλε εξώδικα στην οικογένεια που έχασε τρία παιδιά. Ντρέπομαι. Πως θα βρεθείς με την Σοφια και την Μαρθα στα δικαστήρια; Πως θα τις αντικρίσεις;» απάντησε σε ανάρτηση στο Χ ο Νίκος Πλακιάς, ο δικηγόρος του οποίου κατέθεσε νωρίτερα αίτημα στο υπουργείο Πολιτισμού ώστε να μην δοθεί άδεια διεξαγωγής της συναυλίας για τα Τέμπη.

Μιλώντας στο Open o Λεωνίδας Κούμπουρας σημείωσε πως «συγγενείς των θυμάτων πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να γίνει αυτή η συναυλία. Δεν έχουμε αντίρρηση με την διεξαγωγή της συναυλίας πλην όμως, η συναυλία δεν πρέπει να έχει αντίτιμο το οποίο θα διατεθεί για αδιαφανείς σκοπούς. Στην αφίσα της συναυλίας αναφέρεται ότι η συναυλία γίνεται προς τιμήν των νεκρών θυμάτων των Τεμπών και των πληγέντων».

Όπως υποστήριξε «αποκρύφτηκε δηλαδή ότι η συναυλία γίνεται για να συγκεντρωθούν χρήματα για να γίνουν νομικές ενέργειες αορίστως στο  εξωτερικό. Πρέπει να γίνει γνωστό στον κόσμο ότι αδειοδοτήθηκε από τον ΕΟΕ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή) με τον όρο και με την πρόθεση ότι τα χρήματα που συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την ανακούφιση όλων των πληγέντων».

«Όχι, δηλαδή να τα καρπωθούν οι ίδιοι. Επίσης είναι έωλο το επιχείρημα ότι θέλουν να στραφούν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, διότι όλοι οι νομικοί γνωρίζουν για να μπορέσεις να στραφείς στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και να αξιώσεις το οτιδήποτε θα πρέπει να έχεις εξαντλήσει τα εγχώρια νομικά μέσα» είπε. Μάλιστα υποστήριξε ότι «θεωρώ ότι οπωσδήποτε υπήρξε παραπληροφόρηση της πολιτείας. Δεν ξέρω αν εξαπατήθηκε ακριβώς. Δεν γνωρίζω τα αιτήματα του συλλόγου. Δεν έχω εικόνα».

«Έχουμε ενημερώσει το ΥΠΠΟ ώστε να μεταρρυθμιστεί αυτή η απόφαση να μη δοθεί άδεια διεξαγωγής συναυλίας με αντίτιμο» τόνισε.

«Όπως οι καλλιτέχνες θέλουν να συνεισφέρουν αφιλοκερδώς, έτσι λοιπόν και οι θεατές θα μπορούσαν να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς για να τιμήσουν τη μνήμη των παιδιών. Αποκλειστικά, όχι όμως για κρυμμένους σκοπούς τους οποίους αναγκάζεται η κ. Καρυστιανού να αποκαλύψει κατόπιν παρέμβασης του κ. Πλακιά. Αναγκάστηκε ο κ. Πλακιάς να κάνει μια παρέμβαση και στη συνέχεια διευκρίνισε η κ. Καρυστιανού. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα», πρόσθεσε ο δικηγόρος του Νίκου Πλακιά.

Μιλώντας νωρίτερα στο «Πρωινό» του ANT1, η Μαρία Καρυστιανού υπογράμμισε: «Ο Σύλλογος από την αρχή κινείται σε μια πολύ πιο επιθετική γραμμή από άλλες οικογένειες. Στο δικό μας νομικό μονοπάτι τα έξοδα είναι υπέρογκα. Έχουμε συζητήσει με νομικές εταιρείες του εξωτερικού και έχουμε δει τα οικονομικά μεγέθη, δυστυχώς αυτά δεν μπορούμε να τα υποστηρίξουμε». «Και από την άλλη δεν θεωρούμε σωστό ότι πρέπει για αυτόν τον λόγο να μείνει ο αγώνας μας μισός», πρόσθεσε για να συμπληρώσει ότι «επειδή λοιπόν είναι πολύ μεγάλη η επιθυμία μας να δικαιώσουμε, με τον τρόπο που εμείς θεωρούμε σωστό, τα παιδιά μας, πρέπει να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα και πρέπει και ο Σύλλογός μας να είναι πολυπληθής».

«Καλούμε λοιπόν όλους να κλείσουν τα αυτιά στις σειρήνες παραπλάνησης. Δεν πάει κανένας να γίνει πλούσιος από αυτόν τον Σύλλογο. Έναν Σύλλογο που απαρτίζεται από γονείς νεκρών παιδιών. Για όνομα του Θεού», σημείωσε.

«Είναι ύβρις αυτό το πράγμα. Πάμε με αξιοπρέπεια να δώσουμε τους δικαστικούς αγώνες και να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Είναι πολύ αγνός, είναι πολύ καθαρός ο αγώνας μας και η προσπάθειά μας. Από την αρχή έχει δηλωθεί, και ο Σύλλογος είναι ο μόνος που έχει δείξει έμπρακτα ότι πραγματικά κάτι κάνει και κινείται», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, με νέα του ανάρτηση στα social media, ο Νίκος Πλακιάς ανέφερε: «Κάπου εδώ πρέπει να πω την απορία μου: Όταν μπήκα στο Χ ήξερα πάνω κάτω τι θα αντιμετωπίσω Μια ερώτηση μόνο και δεν θα σας ξανά ενοχλήσω. Βλέπεται ότι έγινε μεγάλο θέμα για την συναυλία και το οικονομικό αντίτιμο που χρειάζεται κάποιος για να πάει. Διαφωνήσαμε μέχρι τώρα 18 οικογένειες με αναρτήσεις στα social ο καθένας με την άποψη του. Καμία οικογένεια δεν βγήκε να συμφωνήσει με την δήλωση της προέδρου ούτε καν τα μέλη του συλλόγου που λέει ότι έχει. Δεν σας βάζει σε ερωτήματα; Έτσι από περιέργεια ρωτάω. Δεν σας βάζει σε ερωτήματα; Τόσο απλά».

Στη συνέχεια ο κ. Πλακιάς επανήλθε γράφοντας: «Θα ήθελα να απευθυνθώ και να ρωτήσω σε κάποιον από όλους τους πρόεδρους των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας να μας πούνε : Ποσο κοστίζει μια επιθετική προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια ; Έτσι από απορία ; Εγώ γνωρίζω όπως και όλοι οι δικηγόροι των οικογενειών . Θα ήθελα όμως να μάθει και ο κόσμος από κάποιους ουδέτερους».

Η απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού 

Η Μαρία Καρυστιανού έδωσε δημόσια απάντηση στις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για το αντίτιμο της συναυλίας για τα Τέμπη.

Όπως ανέφερε χθες στο Facebook, το αντίτιμο των 15 ευρώ για την είσοδο στη συναυλία μπήκε με σκοπό να μαζευτούν χρήματα για τα έξοδα που προκύπτουν από την απόφαση συγγενών των θυμάτων να απευθυνθούν σε δικαστήρια του εξωτερικού.

Προσθέτει επίσης ότι «δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό σε αυτό που κάνουμε. Είμαστε διάφανοι και ξεκάθαροι και έχουμε αποδείξει πόσο πολύ μας ενδιαφέρει να πετύχει ο αγώνας μας».

«Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συναυλία και να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τους δικαστικούς αγώνες του εξωτερικού, στους οποίους ως γνωστόν ο κ. Πλακιάς δεν συμμετέχει, όπως και οι οικογένειες που ακολουθούν τη νομική γραμμή την οποία θέλει και ο κ. Πλακιάς, αλλά δεν το κάναμε μόνο γι’ αυτό. Το κάναμε γιατί θέλαμε εκείνη τη μέρα όλοι να βγούμε να τραγουδήσουμε για τα παιδιά. Εκείνη τη μέρα θέλαμε η φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά. Μία μέρα αγάπης, σύμπνοιας και ομαδικότητας και συλλογικότητας. Είναι κρίμα που αυτό αμαυρώνεται από κάποιους ανθρώπους που έχουν βιώσει τον ίδιο πόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαρία Καρυστιανού.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Έχω πει πολλές φορές ότι δημιουργήθηκε από μία μικρή ομάδα συγγενών, σίγουρα διπλάσιος αριθμός απ’ αυτόν που αναφέρει ο κ. Πλακιάς από πολύ νωρίς διότι κατανόησε τη δυσκολία του αγώνα και θεώρησε ότι είναι καλύτερο πως είμαστε ενωμένοι. Δεν εκπροσωπεί όλες τις οικογένειες. Εμείς έχουμε μία πολύ επιθετική νομική γραμμή που στηρίζουμε ένθερμα και έχουμε αποφασίσει ότι θα την απλώσουμε στο εξωτερικό».

Σημειώνει ακόμη ότι «έχουμε έρθει σε επαφή με νομικά γραφεία τα οποία ο κ. Πλακιάς αγνοεί. Έχουμε κάνει τις συνομιλίες και γνωρίζουμε τα οικονομικά μεγέθη που απαιτούνται για τον αγώνα αυτόν και που δυστυχώς δεν είμαστε στην οικονομική κατάσταση που μπορούμε να τον στηρίξουμε. Πάραυτα δεν δεχόμαστε αυτό να αποτελέσει τροχοπέδη για τη δικαίωση του αγώνα μας».

Απαντώντας της ο Νίκος Πλακιάς έγραψε ότι δεν αρνείται να σχολιάσει τις δηλώσεις της:

«Δεν μπορώ να σχολιάσω δηλώσεις συγγενών και ας αναφέρεται το όνομα μου και όχι τα ονόματα των άλλων 15 οικογενειών που πήραν θέση για την συναυλία .
Θα το θεωρήσω ότι για να αναφέρουν μόνο το όνομα μου μάλλον τους ενοχλεί η αλήθεια .
Εγώ μιλώ με ονόματα με στοιχεία και ΟΧΙ με γρίφους .
Εγώ θα σας πω μόνο αυτό :
ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ !!!».

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ