27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Τέμπη: Η Τουρκία επιτρέπει στον πατέρα του νεκρού μηχανοδηγού να παραστεί στην κηδεία του στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Αίσια έκβαση φαίνεται ότι είχαν οι ενέργειες των ελληνικών αρχών προκειμένου να βρεθεί λύση με τον κρατούμενο στην Τουρκία, πατέρα του νεκρού μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη ώστε να παραστεί στην κηδεία του παιδιού του, που σκοτώθηκε στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Όπως έγινε γνωστό, οι τουρκικές αρχές θα προχωρήσουν τελικά στην έκδοση του πατέρα του μηχανοδηγού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, για το θέμα.

Κατά πληροφορίες η υπόθεση του Νίκου Ναλμπάντη ήταν το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες, Δευτέρα (6/3) και ο Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ζήτησε να δοθεί ειδική άδεια στον φυλακισμένο πατέρα του μηχανοδηγού.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κρατούμενος είχε υποβάλει αίτημα στο σωφρονιστικό ίδρυμα να λάβει άδεια, ώστε να παραστεί στην κηδεία του παιδιού του που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη.

Η οικογένεια του Έλληνα κρατουμένου ζητούσε την συνδρομή του Ελληνικού Προξενείου στην Αδριανούπολη, προκειμένου να δοθεί άδεια, για ανθρωπιστικούς λόγους, στον εν λόγω κρατούμενο για να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την πρωτοφανή δίωξη στον Δ. Ανθούση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο...

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...