17.4 C
Chania
Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2026

Τέμπη: Καταγγελία Πλακιά για «μονταζιέρα» σε δήλωσή του για το εμπορικό τραίνο

Ημερομηνία:

Την ενόχλησή του εξέφρασε ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε δύο κόρες και μια ανηψία στην τραγωδία των Τεμπών, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ορισμένα ΜΜΕ, αλλά και λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταχειρίστηκαν δήλωσή του σχετικά με τα βίντεο που φέρονται να απεικονίζουν την εμπορική αμαξοστοιχία λίγο πριν συγκρουστεί με το επιβατικό τραίνο.

Όλα άρχισαν όταν ο Ν. Πλακιάς, μιλώντας σε δημοσιογράφο για τα επίμαχα βίντεο, είπε μεταξύ άλλων, ότι «η σειρά των βαγονιών που φαίνεται στα νέα βίντεο δείχνει ότι είναι ακριβώς το εμπορικό τρένο, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς». Το συγκεκριμένο απόσπασμα αποκόπηκε από την υπόλοιπη συνέντευξη και χρησιμοποιήθηκε ως «απόδειξη» ότι τα επίμαχα βίντεο είναι αληθινά.

Ωστόσο, ο Ν. Πλακιάς με ανάρτησή του στα social media διευκρίνησε ότι «μετά από την φράση αυτή που είπα τι βλέπω στα video και την διάταξη των βαγονιών που έτσι είναι, εξηγώ αναλυτικά ότι μέχρι να δω τα αποτελέσματα του εγκληματολογικού όπου θα σταλούν τα video δεν είμαι σε θέση να πω κάτι παραπάνω». Στην ουσία, λοιπόν, λέει τι βλέπει στα βίντεο, χωρίς, όμως, να αποδέχεται τη γνησιότητά τους, η οποία θα διαπιστωθεί από την αστυνομία που θα τα εξετάσει.

Αναλυτικά, στην ανάρτηση ο Ν. Πλακιάς λέει ότι «τις τελευταίες ώρες αναπαράγεται η παρακάτω φράση που φαίνεται ότι ορισμένοι την αποκόψαν από την υπόλοιπη συνέντευξη. Μετά από την φράση αυτή που είπα τι βλέπω στα video και την διάταξη των βαγονιών που έτσι είναι. Εξηγώ αναλυτικά ότι μέχρι να δω τα αποτελέσματα του εγκληματολογικού όπου θα σταλούν τα video δεν είμαι σε θέση να πω κάτι παραπάνω. Και έτσι είναι το σωστό. Οι ειδικοί θα μας πουν και κανένας άλλος».

topontiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βιωματικές δράσεις για την έμφυλη ισότητα μέσα από το παραμύθι «Το Δέντρο της Ισότητας» στην Περιφέρεια Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιεί βιωματικές δράσεις με τίτλο «Ένα ξεχωριστό δώρο για τη μαμά μου» βασισμένες στο παιδικό βιβλίο «Το Δέντρο της Ισότητας» σε σχολεία του Ηρακλείου.

Ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές δράσεις για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιολάδο «Κρήτη» σε Άδελε και Κριτσά

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ολοκλήρωσαν εκπαιδεύσεις για το ελαιόλαδο σε Άδελε και Κριτσά. Νέες δράσεις προγραμματίζονται σε Αρχάνες και Αγγελιανά.

Περιφέρεια Κρήτης: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των εξαγωγών και της ανταγωνιστικότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω του έργου Lead EXPORT

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε τη 2η Περιφερειακή Συνάντηση για το έργο Lead EXPORT, με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών και της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων.