13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Τέμπη: «Ντρέπομαι και ζητάω συγγνώμη που επέζησα» – Συγκλονίζει η 19χρονη Βασιλική Οικονομάκη

Ημερομηνία:

Η 19χρονη φοιτήτρια, Βασιλική Οικονομάκη, που επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία και κατάφερε να βγει ζωντανή συγκλόνισε μιλώντας για τη στιγμή του δυστυχήματος αλλά και για τα συναισθήματά της λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

«Ανεβαίναμε από Θήβα προς Θεσσαλονίκη. Ήμασταν στο εστιατόριο όταν έγινε μια έκρηξη και ένα μπαμ. Εγώ κοιτούσα προς την Αθήνα. Ό,τι υπήρχε ερχόταν πάνω μας, έπεσε άλλο ένα βαγόνι πάνω μας, οι λαμαρίνες ήρθαν όλες πάνω μας, βγήκαμε από μια τρύπα στο έδαφος, είμαστε πάρα πολύ τυχεροί» περιέγραψε αρχικά η 19χρονη διασωθείσα.

«Τι να πω για τα παιδιά που ήταν μέσα. Ντρέπομαι και ζητάω συγγνώμη που επέζησα» συνέχισε οργισμένη η νεαρή κοπέλα μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Είμαι τυχερή που ζω (ενώ είμαι) σε αυτή τη χώρα, ντρέπομαι που ζω στην Ελλάδα, κανείς να μη βγει και κανείς να μη μιλήσει. Να κλείσουν ολοι το στόμα τους. Καμία συγγνώμη δεν θα τα αλλάξει αυτά, όλοι θα είμαστε δολοφόνοι αν δεν αλλάξουν όλα αυτά» συνέχισε στο ξέσπασμά της η 19χρονη.

Όπως εξομολογήθηκε «οχτώ ημέρες δεν έχω κοιμηθεί, εκείνοι όλοι πως μπορούν και κοιμούνται; Πετάνε τριαντάφυλλα στα τρένα λες και είμαστε στα μπουζούκια. Οχτώ ημέρες είμαι ζωντανή-νεκρή».

«Όλοι φταίμε, από τον πρώτο έως τον τελευταίο. Και δεν βγαίνει κανείς να πει τίποτα. Τι είμαστε να κάνουμε θυσίες, τι είμαστε να λένε ότι ολοι ήμασταν “θυσίες”; Στον Μεσαίωνα είμαστε και θυσιάσαμε τους ανθρώπους για να φτιάξουμε τις ράγες; Οι άνθρωποι αυτοί πώς θα γυρίσουν πίσω, οι οικογένειες αυτές πώς θα συνέλθουν;» κατέληξε στο ξέσπασμά της η 19χρονη Βασιλική που επέζησε από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...