21.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Τένις: Διακρίσεις για τον ΟΑΧ

Ημερομηνία:

Με πολύ καλές εμφανίσεις αλλά και διακρίσεις ολοκλήρωσαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ο.Α.Χ. το 1ο Πανελλαδικό πρωτάθλημα κατηγορίας 2 που διεξάχθηκε σε Ιεράπετρα και Ρέθυμνο αλλά και σε 4 ακόμα πόλεις στην Ελλάδα. Φυσικά οι Χανιώτες τενίστες και τενίστριες αγωνίστηκαν στα πρωταθλήματα που ήταν κοντά τους και τα πήγαν περίφημα. 

Στα κορίτσια 12 η Μπαλάσκα Βασιλική κατάφερε να πάρει τον τίτλο τόσο στο μονό όσο και στα διπλά με συμπαίκτρια την συναθλήτρια της στον Ο.Α.Χ. Κουριδάκη Αθηνά με την οποία αγωνίστηκε εναντίον της στον τελικό του μονού. Στον «εμφύλιο» τελικό του μονού η Μπαλάσκα επικράτησε της Κουριδάκη με σκορ 6/4 6/3. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νικήτρια πέρασε από ένα δύσκολο ημιτελικό κόντρα στην Κώστα (Ρόδος) όπου επικράτησε με 6/7(10) 6/4 6/3. Την 3η θέση στο μονό κατέλαβε η Κουκλάκη Ευγενία η οποία πέτυχε 2 νίκες και έφτασε ως τους «4» αλλά εκεί αποκλείστηκε από την συναθλήτρια της Κουριδάκη. Ακόμα να σημειώσουμε ότι η Κουριδάκη στον δρόμο για τον τελικό του μονού πέτυχε 3 σχετικά εύκολες νίκες. Στο διπλό Μπαλάσκα – Κουριδάκη επικράτησαν των Κουκλάκη – Μιουμπή Μύριαμ (επίσης του Ο.Α.Χ.) με σκορ 6/4 6/2 ολοκληρώνοντας την επιτυχία για τα κορίτσια του Ο.Α.Χ. αφού κατάφεραν να πάρουν όλα τα κύπελλα. Στην ίδια κατηγορία η Μιουμπή πετυχαίνοντας 1 νίκη τελικά αποκλείστηκε στους 8 ενώ η «μικρή» Βογιατζόγλου Μαριάννα με επίσης 1 νίκη στους 16.

Στα κορίτσια 14 οι Ναούμ Μαρία και Κοκκινάκη Ευαγγελία κατέκτησαν τον τίτλο του διπλού κόντρα στις πολύ καλές Λουκογιωργάκη και Πετρουλά (Αθήνα) σ’ ένα τελικό που κράτησε 2,5 ώρες με σκορ 6/4 6/4 και πολλές ανακατατάξεις στο σκορ. Αμφότερες έφτασαν ως τα ημιτελικά του μονού αλλά δυστυχώς ηττήθηκαν δύσκολα από τις Πετρουλά και Κυριακοπούλου και έτσι αρκέστηκαν στην 3η θέση. Στα κορίτσια 14 η Κοκκινάκη Ευγενία αποκλείστηκε από την αδερφή της στους 8 ενώ η Διγαλάκη Κορίνα αποκλείστηκε στον 1ο γύρο.

Μεγάλες επιτυχίες είχαμε όμως και στα αγόρια 14 με τον Ναούμ Σπύρο να παίρνει την 2η θέση αν και τραυματίας από τον 2ο γύρο του τουρνουά και έτσι δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τον τίτλο καθώς αναγκάστηκε, αν και προσπάθησε, να εγκαταλείψει στον τελικό κόντρα στον Καπίρη (Αθήνα) ενώ βρισκόταν 2/4 πίσω στο σκορ στο 1ο σετ. Πολύ καλή εμφάνιση και για τον Αρετάκη Γιάννη ο οποίος κατέλαβε την 3η θέση αφού αποκλείστηκε μετά από καλό παιχνίδι από τον Καπίρη με σκορ 2/6 1/6. Ναούμ και Αρετάκης έφτασαν ως τον τελικό του διπλού αλλά ο τραυματισμός του πρώτου δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από την πολύ τιμητική όμως 2η θέση. Στην ίδια κατηγορία ο Τσιβουράκης έφτασε ως τους 16 ενώ Κρασουδάκης Γιάννης και Αλεξάκης Πέτρος αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο.

Τέλος στα αγόρια 12 πιο μακριά απ’ όλους έφτασε ο Τζανάκης Κυριάκος ο οποίος πέτυχε  2 νίκες για να φτάσει ως τους 8. Με 1 νίκη ο Κωνστανταράκης Ανδρέας έφτασε στους 16 ενώ οι Ματσαμάκης Αντώνης, Κωνστανταράκης Αντώνης, Χατζηνικολάου Διονύσης και Κονταράκης Ανδρέας γνώρισαν την ήττα στον 1ο γύρο του τουρνουά.

Το Δ.Σ. του Ο.Α.Χ. συγχαίρει όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για τη συμμετοχή και τις επιτυχίες τους και τους εύχεται ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.

oaxtennis.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερντογάν: «19 Μαΐου ημέρα ξεσηκωμού κατά της εχθρικής κατοχής του έθνους μας»

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω ανάρτησης,...

Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την...

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού

Καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η φοιτητική...

Το ΚΚΕ (μ-λ) Χανίων ζητά την αποχή από τις ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων σε...