13.8 C
Chania
Friday, December 19, 2025

Τέξας: Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού – Φωτογραφίες με όπλα και ανατριχιαστικά μηνύματα πριν τη σφαγή στο δημοτικό

Ημερομηνία:

Παγκόσμιο σοκ από το μακελειό σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας, όπου ένας 18χρονος άνοιξε πυρ και σκότωσε 21 άτομα πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος πυροβόλησε και σκότωσε 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικούς.

Ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος ήταν μαθητής στο λύκειο της Ουβάλντε ενώ τη συνέχεια έπιασε δουλειά σε Wendy’s. Είχε γεννηθεί στη Βόρεια Ντακότα.

Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται να δείχνει τον δράστη να πλησιάζει τις εγκαταστάσεις του σχολείου κρατώντας το όπλο.

«Πρόκειται να….»

Λίγο πριν σκοτώσει 19 παιδάκια και δυο ενήλικές, ο 18χρονος είχε στείλει μήνυμα στο Instagram σε μια νεαρή γυναίκα από το Λος Άντζελες, την οποία γνώριζε ελάχιστα, και της είχε ζητήσει να κάνει repost τις φωτογραφίες με τα όπλα που είχε ανεβάσει, λέγοντάς της πως «πρόκειται να» κάνει κάτι αλλά θα την ενημέρωνε κατά τις 11:00.

Όπως αναφέρει η DailyMail, ο μακελάρης του Τέξας είχε στείλει προσωπικό μήνυμα στο Instagram σε μια γυναίκα, αφού πρώτα την έκανε tag σε μια φωτογραφία με όπλα.

«Θα κάνεις αναδημοσίευση τις φωτογραφίες μου με τα όπλα» της έστειλε ο @sal8dor_.

«Τι σχέση έχουν τα όπλα σου με εμένα», του απάντησε εκείνη την Παρασκευή.

«Απλώς ήθελα να σε ταγκάρω», ανταπάντησε εκείνος.

Την επόμενη Τρίτη, ο 18χρονος έστειλε ξανά μήνυμα στην κοπέλα από το Λος Άντζελες, ενημερώνοντάς την πως «πρόκειται να».

«Πρόκειται να τι;» τον ρώτησε εκείνη, με τον 18χρονο να απαντά: «Θα σου πω πριν τις 11».

«Θα σου στείλω μήνυμα σε μια ώρα» είπε και της ζήτησε να απαντήσει! «Έχω ένα μικρό μυστικό που θέλω να σου πω», συνέχισε, πριν την καλέσει να είναι… «ευγνώμων που σε τάγκαρα».

Εκείνη του είπε ότι είναι τρομακτικό αυτό που της έκανε. «Σε ξέρω ελάχιστα και με ταγκάρεις σε μια φωτογραφία με όπλα;», του έγραψε.

Δυο ώρες μετά το τελευταίο μήνυμα, οπλισμένος με τουφέκι, ο 18χρονος μπήκε στο δημοτικό σχολείο και σκόρπισε τον θάνατο.

Η νεαρή γυναίκα τρομοκρατήθηκε όταν έμαθε τι είχε συμβεί. «Είναι ένας ξένος, δεν ξέρω τίποτα για εκείνον, αποφάσισε να με ταγκάρει στην ανάρτηση με τα όπλα», έγραψε. «Λυπάμαι τόσο για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Ο μόνος λόγος που απάντησα είναι γιατί τον φοβήθηκα. Εύχομαι να είχε μείνει ξύπνια για να τον πείσω να μην κάνει την επίθεση. Δεν ξέρω τι να πω». Στην άργησε να “κυκλοφορήσει” η φήμη πως η γυναίκα ήταν συνεργός του μακελάρη, με την ίδια να απαντά πως δεν μένει καν στο Τέξας!

«Τον κορόιδευαν…»

Πρώην συμμαθητής του δράστη δήλωσε πως ο ένοπλος του έστειλε φωτογραφίες ενός όπλου που είχε και μιας σακούλας με σφαίρες κάποιες ημέρες πριν την επίθεση.

Ο φίλος, ο οποίος δεν ήθελε να πει το όνομά του, σημείωσε ότι ήταν κάπως «κοντά» στον Ράμος και είχε νέα του περιστασιακά για να παίξουν Xbox μαζί.

«Μου έστελνε μηνύματα κάθε τόσο και πριν τέσσερις ημέρες μου έστειλε φωτογραφίες με ένα όπλο που χρησιμοποιούσε και μια τσάντα γεμάτη με σφαίρες», είπε, σύμφωνα με το CNN.

«Έλεγα “αδερφέ γιατί τα έχεις αυτά” και εκείνος έλεγε: “μην ανησυχείς”», ανέφερε ο φίλος αυτός.

«Φαίνομαι πολύ διαφορετικός τώρα. Δεν θα με αναγνώριζες», ήταν ένα ακόμη μήνυμα που του έστειλε.

Ο φίλος είπε ακόμη ότι ο Ράμος δεχόταν κοροϊδίες από τους άλλους για τα ρούχα που φορούσε και για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ολοένα και λιγότερο στην τάξη.

«Δεν πήγαινε σχολείο… και απλώς σιγά σιγά τα παράτησε», ανέφερε ο φίλος. «Σπάνια ερχόταν στο σχολείο».

Δήλωσε ακόμη ότι μετά την αποφοίτησή του, επικοινωνούσε με τον Ράμος ολοένα και λιγότερο. Όμως κάθε λίγους μήνες, ο Ράμος του έστελνε ένα μήνυμα για να παίξουν μαζί Xbox.

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΗΕ: “Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού”

Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού, όπως...

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα αρχεία Έπσταϊν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης Τραμπ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται η δημοσίευση των πολυαναμενόμενων αρχείων...

Διαμαρτυρία γάλλων αγροτών έξω από το εξοχικό του Μακρόν: Άφησαν κοπριά κι ένα… φέρετρο

Στο στόχαστρο των γάλλων αγροτών που επίσης βρίσκονται στους...