12.8 C
Chania
Monday, December 23, 2024

Τέρμα το Πανεπιστήμιο Κρήτης! Πλέον Πανεπιστήμιο Ελιάς!

Ημερομηνία:

Ξεκινήσαμε να γράψουμε ένα σχόλιο για τη διάσημη πλέον ρήση του Στ. Θεοδωράκη, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου: «Έχουμε το καλύτερο λάδι, και δεν έχουμε ένα πανεπιστήμιο για την ελιά!».

 

Είπαμε να σχολιάσουμε την αντίληψη περί παιδείας του Ποταμάρχη, να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, άλλα σχετικά  ιδρύματα κ.ο.κ. Ο απολαυστικός όμως διάλογος που συναντήσαμε  στο facebook, μεταξύ Βασίλη Καρδάση και Τάκη Παπαϊωάννου, μας υπερκάλυψε και έτσι παραιτηθήκαμε από το σχόλιο. Σας μεταφέρουμε εκλεκτές περικοπές:

 Βασίλης Καρδάσης: Και η ντομάτα μας όμως είναι καλή! Και το μπρόκολο… Κάθε ζαρζαβατικό και πανεπιστήμιο. Αυτές είναι καινοτόμες προτάσεις.

Τάκης Παπαϊωάννου: Δάσκαλε, άστα, δράμα, υποβιβάστηκε σε ΤΕΙ Ελαιουργικής σε λιγότερο από πενήντα λεπτά! Ζω για να με δεχτούν σε Μάστερ «Αποθήκευση ελαιοκάρπου σε σακίδιο…»

Σ.Μ. «…με χρήση ψυχρών μεθόδων έκθλιψης (του ελαιοκάρπου, όχι του σακιδίου). Συμβολή στη μελέτη του θέματος».

Τ.Π. Η πρώτη φορά που θα μαζέψεις ελιές πρέπει να είναι ξεχωριστή. Δεν πρέπει να είναι με κάποιον που δε σε σέβεται. Δεν πρέπει να είναι με ελαιοραβδιστικό καβασάκι. Εναλλακτικά χτένια, δώρο με κάθε αγορά κουπονιού. (www.youtube.com/watch?v=qDrkhRsmAKg).

Β.Κ.: Με πανεπιστήμιο πορτοκαλιάς στο Άργος, σε βλέπω για διδακτορικό «Η παραδοσιακή πορτοκαλόπιτα στα χωριά της Αρκαδίας», για να έχω κι εγώ κάποιο ρόλο.

Τ.Π.: Ψήσου, δάσκαλε. Μελέτη στους δρόμους του πορτοκαλιού, με έμφαση στο Αρτεμίσιο-Μαίναλο.

Σ.Μ.: Να γίνει ειδική μνεία στα λουκάνικα με πορτοκάλι (Σπάρτης).

Β.Κ.: Ιδού λοιπόν η αναζητούμενη διεπιστημονικότητα: πορτοκάλι και λουκάνικο. Σύμπραξη και συνέργεια δύο ιδρυμάτων.

Τ.Π.: Και επιτόπια έρευνα σε ταβέρνες του ορεινού όγκου του Πάρνωνα –για Νόμπελ μας βλέπω.

Β.Κ.: Τέρμα το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πλέον, Πανεπιστήμιο Ελιάς! Η Κρήτη βγάζει εξαιρετικό λάδι. Και, εννοείται, οι εξετάσεις των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Ελιάς θα δίνονται σε λαδόκολλες!

Τ.Π. Και δεν θα λέμε με έκοψε, θα λέμε με κλάδεψε!

Β.Κ.: Αποκτάει και άλλη έννοια το λάδωμα στον καθηγητή. Άμα σε κλαδέψει, του πετάς λάδι στη μούρη. Κι όμως, για να λέμε του Σταύρου το δίκιο, έχει κάτι ελιές μέσα στην πανεπιστημιούπολη στο Ρέθυμνο, που εύκολα μπορείς να στήσεις κατάσταση. Μέχρι και δίδακτρα βάζεις!

Τ.Π.: Καταδικάζω την αντιπαραγωγική πρακτική να τις αφήνουμε να πέφτουν και να τις τρώνε οι καρακάξες. Ας βάλει πρώτη η πανεπιστημιακή κοινότητα το χεράκι και το χτένι της για την ανάπτυξη κι ας αφήσει τα κλαψουρίσματα για συντεχνιακά προνόμια!

Για τη μεταφορά:  Η Διοικούσα Επιτροπή των Πανεπιστημίων Ελιάς και Λαδιού

left.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λογοτεχνία και Μαθηματικά – ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΗΜΑΤΑ

Του Γιάννη Γ. Καλογεράκη Μαθηματικού Στατιστικολόγου  Επιτ. Σχολικού Συμβούλου Μαθηματικών (Την...