22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Τέσσερις μέρες με είχαν δεμένο σε μια καρέκλα”: Καταγγελία Γεωργιανού πως τον βασάνιζαν για να ομολογήσει ότι σκότωσε την Καρολάιν

Ημερομηνία:

«Τέσσερις μέρες με είχαν δεμένο σε μια καρέκλα. Δεν με ρωτούσαν τίποτα, μόνο μου έλεγαν να ομολογήσω ότι σκότωσα την κοπέλα. Δεν ήξερα για ποια κοπέλα μιλούσαν»

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών στο πρωτοσέλιδό της για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά «Τέσσερις μέρες έτρωγε ξύλο στη ΓΑΔΑ Γεωργιανός για να ομολογήσει ότι σκότωσε την Καρολάιν».

«Τέσσερις μέρες με είχαν δεμένο σε μια καρέκλα. Με χτυπούσαν πολύ άσχημα οι αστυνομικοί, ζαλιζόμουν κι όταν κουραζόταν ο ένας, συνέχιζε ο άλλος. Δεν με ρωτούσαν τίποτα, μόνο μου έλεγαν να ομολογήσω ότι σκότωσα την κοπέλα. Δεν ήξερα για ποια κοπέλα μιλούσαν. Μου έλεγαν “Εσύ τη σκότωσες”», καταγγέλλει Γεωργιανός στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Γεωργίας (Imedi TV)

Μιλώντας, από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, δήλωσε: «Μετά έμαθα ότι τη σκότωσε ο άντρας της και ότι με κατηγορούσαν για κλοπή. Δεν έχω καμία σχέση με καμία κλοπή. Είχα μόνο πλαστά χαρτιά».

Αν η Ελληνική Αστυνομία και οι συνδικαλιστές της υποστηρίζουν ότι γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι ο σύζυγος ήταν ο δράστης του φονικού στα Γλυκά Νερά τότε γιατί προσπαθούσαν επί τετραήμερο να αποσπάσουν μια ψεύτικη ομολογία από έναν Γεωργιανό που συνέλαβαν στα σύνορα, ζητώντας του να πει ότι αυτός ήταν ο δολοφόνος της Καρολάιν;

Το παραπάνω ερώτημα θέτουν οι δημοσιογράφοι  Άντα Ψαρά και Δημήτρης Κανελλόπουλος, στο σημερινό φύλλο που φέρνει στο φως την υπόθεση του βασανισμού.

Τι λέει η αστυνομία

Η αστυνομία διαψεύδει τις καταγγελίες του Γεωργιανού που είχε εξεταστεί από άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για την υπόθεση των Γλυκών Νερών. Υπενθυμίζεται ότι ο Γεωργιανός κατήγγειλε ότι βασανίστηκε στα γραφεία της ΓΑΔΑ από αστυνομικούς.

«Σχετικά με καταγγελία αλλοδαπού κρατουμένου, που αναπαράγεται σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης, ανακοινώνεται ότι: Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε να προσπαθεί να εξέλθει από τη χώρα μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Κήπων. Διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του είχαν προκύψει στοιχεία για συμμετοχή του σε υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, στην οικία τους στο Πικέρμι», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης (σχετ. το από 18-05-2021 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Αττικής). Ο συλληφθείς εξετάστηκε και από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση των Γλυκών Νερών. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια, ζήτησε και εξετάστηκε από γιατρό, ο οποίος γνωμάτευσε ότι είναι καλά στην υγεία του, ενώ δεν ζήτησε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο», προσθέτει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...

Η συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Ινστιτούτο Γκαίτε, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης...