15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τη Δευτέρα στη Μητρόπολη από τον Ιερώνυμο η κηδεία του – Θα ταφεί ως ιδιώτης

Ημερομηνία:

Στη Μητρόπολη Αθηνών θα τελεστεί η κηδεία του τέως Βασιλιά Κωσνταντίνου την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα ταφεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κηδεία θα τελεστεί στην Μητρόπολη Αθηνών και η ταφή θα γίνει στο Τατόι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος θα είναι αυτός που θα χοροστατήσει στην εξόδιο ακολουθία, μαζί με τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, «κατά τα προβλεπόμενα υπό την εκκλησιαστικής τάξης και εθιμοτυπίας», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δ.Ι.Σ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΗΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα διεξαχθεί την Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Τατοϊου.

Ο χρόνος της ακολουθίας, της ταφής καθώς και η παραμονή της σορού στην Εκκλησία θα προσδιοριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Προσωπικό Γραφείο Βασιλέως Κωνσταντίνου,

Πρώην Βασιλέως των Ελλήνων

Νωρίτερα, την επιθυμία της οικογένειας του, να τελεστεί η κηδεία του στην Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και όσους μητροπολίτες το επιθυμούν, εξέφρασαν μέλη της οικογένειας στην Ιερά Σύνοδο και τον κ. Ιερώνυμο.

«Σήμερα ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’, η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας», τονιζόταν σε ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, μετά το τέλος της συνεδρίασης

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Μαξίμου, ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ θα ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι, ενώ δεν θα υπάρξουν τιμές αρχηγού κράτους ή λαϊκό προσκύνημα.

Όπως ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού:

«Σχετικά με την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκαν τα εξής:

–    Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,
–    Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι,
–    Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,
–    Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,
–    Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

"google ad"

Στο Μαξίμου το πρωί οι τρεις γιοι του για τα διαδικαστικά

Στο Μαξίμου βρέθηκαν το πρωί οι γιοι του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για τα διαδικαστικά της κηδείας.

Τα παιδιά του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου ο οποίος πέθανε χθες σε ηλικία 83 ετών, βρέθηκαν στο Μαξίμου προκειμένου να ενημερωθούν για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκαν με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με το θέμα, για να τους ενημερώσει για τα της διαδικασίας. Οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά έφυγαν από την πλαϊνή πόρτα.

Η οικογένεια του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για τον θάνατο του.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:  

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Β’

Με βαθύτατη θλίψη η Οικογένεια ανακοινώνει ότι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και αδερφός, απεβίωσε εχθές 10 Ιανουαρίου 2023, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο ‘ΥΓΕΙΑ’.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του.

Προσωπικό Γραφείο Βασιλέως Κωνσταντίνου,

Πρώην Βασιλέως των Ελλήνων»

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ