14.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Ταξικός ο κορωνοϊός: Υπερδιπλάσιοι οι θάνατοι από Covid-19 σε φτωχές και υποβαθμισμένες περιοχές στη Βρετανία

Ημερομηνία:

Οι θάνατοι από την COVID-19 στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αγγλίας είναι υπερδιπλάσιοι σε σχέση με εκείνους στις πλουσιότερες περιοχές και το Λονδίνο έχει δεχτεί μακράν το σφοδρότερο πλήγμα από την νόσο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Από τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, που αφορούν τους θανάτους από τη νόσο κατά την περίοδο 1η Μαρτίου με 17 Απριλίου, προκύπτει ότι σημειώθηκαν 20.283 θάνατοι, δηλαδή 36,2 θάνατοι ανά 100.000 ανθρώπους.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι το ποσοστό θνητότητας από την COVID-19 στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αγγλίας είναι 55,1 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους σε σχέση με 25,3 ανά 100.000 κατοίκους στις λιγότερο υποβαθμισμένες περιοχές.

Το ποσοστό θνητότητας στο Λονδίνο είναι μακράν το υψηλότερο από κάθε άλλη περιοχή με 85,7 θανάτους ανά 100.000 ανθρώπους, σχεδόν διπλάσιο από το επόμενο υψηλότερο ποσοστό σε άλλη περιοχή.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, οι περισσότερο πληγείσες περιφέρειες της πρωτεύουσας είναι το Νιούαμ, το Μπρεντ και το Χάκνεϊ, από τις φτωχότερες του Λονδίνου.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι το ποσοστό θνητότητας στο Νιούαμ είναι 1.454,3 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ