22.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Δεν έχουν τελειωμό οι πνιγμοί στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Υγρός τάφος οι θάλασσες της Κρήτης, καθώς μέσα σε δύο ημέρες, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κάνοντας το τελευταίο τους μπάνιο σε παραλίες του νησιού.  Ο απολογισμός τραγικός. Ένας ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του σε παραλία στον Πλατανιά Χανιών, μια Τσέχα 55 ετών σε παραλία της Σταλίδας και ένας Έλληνας 54 ετών στην παραλία Ποταμός στα Μάλια.

Πέρα από τα τραγικά περιστατικά που σημειώνονται κυρίως σε μη πολυσύχναστες παραλίες, σχεδόν καθημερινά ναυαγοσώστες δίνουν τη δική τους μάχη, παλεύοντας με τα κύματα για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Αυτό συνέβη χθες σε παραλία των Μαλίων, όπου υπήρξε διπλή διάσωση, πατέρας και κόρης, οι οποίοι παρασύρθηκαν από τα κύματα και τους ισχυρούς ανέμους, με τους ναυαγοσώστες της σχολής «Ωκεανίς» να μας περιγράφουν τις επικίνδυνες αυτές στιγμές αλλά και την άμεση επιχείρηση διάσωσης των δύο τουριστών από την Αυστρία.

Στην παραλία κυμάτιζε κόκκινη σημαία, όταν συνέβη η διπλή διάσωση των δύο τουριστών. Τζετ σκι με την ομάδα περιπολίας προσέγγισε το σημείο, ωστόσο υπήρξε επιπλέον δυσκολία διάσωση της 33χρονης γυναίκας η οποία λιποθύμησε σε αντίθεση με τον πατέρα της ο οποίος διατήρησε τη ψυχραιμία του. Ακολούθησαν στιγμές… ανακούφισης και συγκίνησης.

Ναυαγοσώστες βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση με φόντο τον έντονο κυματισμό, τονίζοντας την ανάγκη οι λουόμενοι να ακολουθούν τις υποδείξεις τους.

Παράλληλα κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου στις μη πολυσύχναστες παραλίες όπου δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες καλώντας την κυβέρνηση να σκύψει στο πρόβλημα και να δώσει λύσεις και σε άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το ωράριο εργασίας και την επέκταση της ναυαγοσωστικής περιόδου.

Και σήμερα το πρωί υπήρξε ένα ακόμη περιστατικό διάσωσης σε παραλία του Αλμυρού στον Άγιο Νικόλαο, όπου πατέρας με τον ανήλικο γιο του, παρασύρθηκαν από τον κυματισμό με φουσκωτό στρώμα.

Πατέρας και γιος ήταν τρομαγμένοι, ενώ η επέμβαση του ναυαγοσώστη ήταν σωτήρια.

neakriti.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το...

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος...