Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει η διάβρωση της παραλίας του Ταυρωνίτη το τελευταίο διάστημα.
Ήδη τα κύματα έχουν εξαφανίσει ένα μεγάλο μέρος της παραλίας, ενώ έχουν ξεριζώσει αλμυρίκια και απειλούν να «καταπιούν» και τον παρακείμενο παραλιακό δρόμο.
Σήμερα πραγματοποίησαν αυτοψία στην παραλία του Ταυρωνίτη ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης και ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.
Ο Δήμαρχος Πλατανιά κατήγγειλε για αδιαφορία τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Κτηματική Υπηρεσία και Λιμενικό Ταμείο) και ζήτησε την παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος δήλωσε ότι αύριο το πρωί θα έχει συνάντηση για το θέμα με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου.
Πάντως όπως δήλωσε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της διάβρωσης των παραλιών σε ολόκληρο το βόρειο μέτωπο του νομού Χανίων από τον Πλατανιά έως το Κολυμπάρι.
Ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε ότι στην κατεύθυνση αυτή θα αναλάβει πρωτοβουλία για την εκπόνηση σχετικής μελέτης από το Πολυτεχνείο Κρήτης.
neatv.gr – Β.Κ.



