14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τα βιολογικά και οι επιδοτήσεις κτηνοτρόφων στο επίκεντρο της συνάντησης Βολουδάκη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Ημερομηνία:

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά είχε σήμερα ο Μανούσος Βολουδάκης, σε συνέχεια της μέχρι σήμερα συνεργασίας τους για κάποια από τα πιεστικά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα της Κρήτης.

Για το πρόγραμμα της ενίσχυσης της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας: Ο προϋπολογισμός πρόκειται να αυξηθεί κατά ένα ποσό της τάξης των 250 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό συνιστά αύξηση περίπου 40% σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό και σημαίνει ότι θα ενταχθούν αρκετοί από τους αγρότες και κτηνοτρόφους που αρχικά απερρίφθησαν (πάντα με τη σειρά της μοριοδότησής τους). Ακριβή στοιχεία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, μετά την επιστροφή του Υπουργού από τις Βρυξέλλες.

«Θυμίζω ότι είχα θέσει τα προβλήματα του προγράμματος αυτού και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ο λόγος ήταν ότι η προκήρυξη έγινε για όλη τη χώρα και όχι χωριστά ανά περιφέρεια, γεγονός που έφερνε τους παραγωγούς της Κρήτης σε δυσμενέστερη θέση, με την έννοια ότι ανταγωνίζονταν παραγωγούς με πολύ μεγαλύτερες εκτάσεις στην ηπειρωτική χώρα, οι οποίοι αντίστοιχα μοριοδοτούνταν με περισσότερα μόρια» ανέφερε ο βουλευτής Χανίων.

Για το ζήτημα των επιδοτήσεων των κτηνοτρόφων οι οποίοι εξαιρέθηκαν από ενισχύσεις λόγω της άστοχης ΚΥΑ του περασμένου Οκτωβρίου: Ο κ. Βολουδάκης παρουσίασε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον κτηνοτροφικό κλάδο από την ΚΥΑ, και ζήτησε να γίνουν δεκτές οι τεκμηριωμένες προσφυγές που έχουν κατατεθεί (ή θα κατατεθούν) από πραγματικούς κτηνοτρόφους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έχουν αδικηθεί. Ο Υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι είναι γνωστά τα προβλήματα που δημιούργησε η ΚΥΑ αυτή (και λόγω της αναδρομικότητας της ισχύος της) και ότι στόχος του είναι να αντιμετωπισθεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό από αυτά κατά την εξέταση των προσφυγών, στο πλαίσιο πάντα της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ