16.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Τα γεγονότα της πλατείας Νέας Σμύρνης θα μπορούσαν να είχαν συμβεί και στα Χανιά

Ημερομηνία:

Όλα έχουν το όριο τους… η κυβέρνηση μόλις το ξεπέρασε.

Το είχαμε πει, το είχαμε γράψει, ότι μία νέα σκλήρυνση των μέτρων δε θα γίνει εύκολα αποδεκτή και ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας με την αστυνομία πλέον θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, αλλά η κυβέρνηση φαίνεται δεν έχει άλλο σχέδιο πέρα από το να ρίχνει όλη την ευθύνη στους πολίτες, να τους δέρνει και να επιβάλλει πρόστιμα… για το καλό τους.

Είχαμε πει για το λάθος να περιορίσουν την κίνηση μέσα μόνο στα όρια των δήμων, είχαμε πει για το λάθος του ορίου των 2 χιλιομέτρων, τώρα, το όριο ξεπεράσθηκε.

Τα γεγονότα της πλατείας Νέας Σμύρνης θα μπορούσαν να είχαν συμβεί σε οποιαδήποτε πλατεία στη χώρα. Θα μπορούσε να είχαν συμβεί στην πλατεία Σπλάντζιας στα Χανιά που και εκεί συγκεντρώνονται άνθρωποι για να πάρουν λίγο αέρα, για να κοινωνικοποιηθούν και να μιλήσουν.

Οι άνθρωποι μαζεύονται στις πλατείες, επειδή δεν έχουν άλλη διέξοδο. Και δε γίνεται επί 1 χρόνο να μένουν κλεισμένοι μέσα στο σπίτι υπό την απειλή της αστυνομίας και των προστίμων.

Πώς μπορούν να το πάρουν χαμπάρι αυτό στην κυβέρνηση;

Και στα Χανιά θα μπορούσε κάποιος προβληματικός αστυνομικός να προέβαινε σε έλεγχο χωρίς λογική, να ασκούσε βία. Από εκεί, τα πράγματα μετά εύκολα ξεφεύγουν γιατί όλοι οι πολίτες ειναι στα όριά τους και τέτοιες κινήσεις τους σπρώχνουν να τα ξεπεράσουν.

Αλλά είναι το πρόβλημα ο προβληματικός αστυνομικός ή οι οδηγίες που εχει δώσει η κυβέρνηση;

Δεν είναι η ίδια η κυβέρνηση που στα Χανιά έδινε το ελεύθερο η αστυνομία να εισέρχεται η αστυνομία, χωρίς ένταλμα και χωρίς να τηρείται καμία διαδικασία, μέσα στα σπίτια φοιτητών και να κάνει προσαγωγές;

Δεν είναι η ίδια η κυβέρνηση που επενδύει στην κοινωνική πόλωση προσπαθώντας να διχάσει τον λαό εργαλοποιώντας τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλεί η μεγάλη πιθανότητα θανάτου εκτελεστή μεν της 17Ν αλλά και απεργου πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα;

Δεν είναι η ίδια η κυβέρνηση που εξαρχής αποφάσισε να βάλει μπροστά την αστυνομία και τον αστυνομικό στην αντιμετώπιση της πανδημίας όταν ο Υπουργος Δημόσιας Τάξης έλεγε ότι “η αστυνομία είναι το ΕΣΥ της προστασίας μας;”

Είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές που διανύουμε και επιτέλους η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να δείχνει τέτοια αλαζονία γιατί, όπως λέει η παροιμία:

“Όταν πέφτει κανείς, δεν πέφτει ποτέ ωραία”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...