26.8 C
Chania
Sunday, June 30, 2024

Τα γιορτινά της φόρεσε η πόλη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου | Φωτός

Ημερομηνία:

Όλη η πόλη φόρεσε τα γιορτινά της στον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Άνθρωποι απλοί, ντύθηκαν τα καλά τους και κατέβηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με σύμμαχο τον καλό καιρό, για να παρακολουθήσουν τα παιδιά και τους συγγενείς, τους φίλους, να παρελαύνουν.

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ παρευρέθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις. Εκεί και η βουλευτίνα Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας και εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

DSCF7273 DSCF7282 DSCF7293

H αρχή δόθηκε νωρίς το πρωί όπου έγινε έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά. Στις 10.45 έγινε η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου. Χοροστάρτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός.

DSCF7299

DSCF7302 DSCF7309

Λίγο πριν τις 12 έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιώργος Σταθάκης, αλλά και οι υπόλοιποι επίσημοι κατάθεσαν στεφάνια. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και ο εθνικός ύμνος.

DSCF7359 DSCF7391 DSCF7389

Η παρέλαση ξεκίνησε το μεσημέρι ακολουθώντας τη συνήθη διαδρομή. Παρελάσαν μαθητές, εκπρόσωποι οργανώσεων και σωματείων με τοπικές ενδυμασίες, ανάπηροι και θύματα πολέμου, και σώματα των ενόπλων δυνάμεων.

DSCF7402 DSCF7426 DSCF7406

Εκφωνήτρια της παρέλασης ήταν η κα Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδική Συνεργάτιδα των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέχρι την Κρήτη έφτασε ο καπνός από τη φωτιά στην Κερατέα

Βορειοδυτικά της Κρήτης έφτασε ο καπνός από τη φωτιά...

SOS Τροχαία εγκλήματα: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη.

Θλίψη και οργή εκφράζει ο Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία...

Συνέλευση για το Μαρκοπούλου από τον σύλλογο «Γειτονιά του ΑηΓιάννη»

Σε ανοιχτή συνέλευση για το πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου καλεί...

Με μεγάλη προσέλευση οι κρίσιμες εκλογές στη Γαλλία

Στις κάλπες προσέρχονται από σήμερα το πρωί οι Γάλλοι...