21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τα γυρίζουν για τους πρόσφυγες στη Ν.Δ. μετά τo έγκλημα της Λαμπεντούζα | Βίντεο

Ημερομηνία:

Χρειάστηκε ένα ακόμα ναυάγιο με θύματα μετανάστες ώστε να παραδεχθεί η Ν.Δ. ότι «σε καμία περίπτωση η Ελλάδα από μόνη της δεν μπορεί να διαχειριστεί το μεταναστευτικό θέμα».

«Χρειάζεται ευρωπαϊκή απάντηση» υποστηρίζει σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη νέα τραγωδία στη Λαμπεντούζα με θύματα απροσδιόριστο αριθμό μεταναστών. Χρειάστηκε ένα ακόμα ναυάγιο με θύματα μετανάστες ώστε να παραδεχθεί η Ν.Δ. ότι «σε καμία περίπτωση η Ελλάδα από μόνη της δεν μπορεί να διαχειριστεί το μεταναστευτικό θέμα».

Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις πριν λίγες μέρες, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωνε ότι: «δεν έχει συμβεί κάποιο γεωπολιτικό γεγονός στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που να δικαιολογεί αυτήν την αύξηση των ροών [προσφύγων/μεταναστών] που παρατηρούμε τους τελευταίους μήνες». Επιπλέον μόλις την Πέμπτη επιχειρηματολογούσε στη Βουλή, για το δικαίωμα της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστες» στη Βουλή (video), αναφερόμενος στους πρόσφυγες που συρρέουν κατά χιλιάδες με κάθε τρόπο και με κόστος τη ζωή τους, στις χώρες, πύλες εισόδου της Μεσογείου. Σήμερα θυμήθηκε την Ε.Ε. και το ΠΟΤΑΜΙ που κατά τον Γ. Θεοχάρη έχει ευθύνες για την αδράνεια στο μεταναστευτικό.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=JmBI0dh7N3A”]

«Υπάρχει ανθρωπιστική κρίση», «σίγουρα το θέμα είναι ευρωπαϊκό» είπε με τη σειρά του, από την εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega ο βουλευτής της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης ενώ ισχυρίστηκε ότι «ήταν προσπάθεια της Ελλάδας εδώ και χρόνια να το αναδείξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο»(!)  Προδίδοντας την εμφανή σύγχυση της Ν.Δ. που σχεδόν τρεις μήνες από τις εκλογές αδυνατεί να αποδεχθεί το νέο της ρόλο, συνέστησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη «να μην κάνει αντιπολίτευση! Σε κλίμα πρωτοφανούς διγλωσσίας και εσωτερικής της αντίφασης, παρά τις παραδοχές ότι πρόκειται για ανθρωπιστική κρίση και ευρωπαϊκό ζήτημα ο βουλευτής της Ν.Δ. συνέχιζε να κάνει λόγο για «λαθρομετανάστες» και «παράνομους μετανάστες» που δεν χωράει η χώρα!

Η μεταστροφή στην γραμμή της Ν.Δ. που αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση ότι δεν έχει λύσει το μεταναστευτικό ζήτημα μέμφοντάς την για έλλειψη σχεδίου στην επίλυσή του χρειάστηκε ένα ναυάγιο που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, ο αριθμός των αγνοουμένων ανεβαίνει διαρκώς φτάνοντας στους 900 ανάμεσα στους οποίους 200 γυναίκες και 50 παιδιά. Οι δουλέμποροι κρατούσαν κλειδωμένους στα αμπάρια εκατοντάδες μετανάστες.

Γροθιά στο στομάχι της ανθρωπιάς μας οι νεκροί στη Λαμπεντούζα

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=lgs6R_0GMus”]

«Γροθιά στο στομάχι της ανθρωπιάς μας και πρόβλημα για όλη την Ευρώπη» δήλωσε στο Πρωινό ΑΝΤ1 ο Δημ. Παπαδημούλης. Το ναυάγιο δείχνει πόσο φτηνά ήταν τα επιχειρήματα που προσπαθούσαν να μετατρέψουν το θέμα σε ένα θέμα εσωτερικής αντιπαράθεσης». Επειδή πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόβλημα θα πρέπει να φύγει η Ευρώπη από την πρακτική αντιμετώπιση «κόψτε το λαιμό σας» προς τις χώρες που αποτελούν πύλες εισόδου, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία και να φροντίσουν με μέτρα που θα παρθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήδη κατέθεσε προτάσεις αλλά και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ανέλαβαν πρωτοβουλία για την κινητοποίηση της Ευρώπης.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε τη λήψη πρωτοβουλιών και την κατάθεση προτάσεων, ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημ. Αβραμόπουλος που είναι ευτύχημα ότι προέρχεται από την Ελλάδα, όπως είπε. «Μέχρι τώρα η Ευρώπη, λέει πολλά και κάνει λίγα αφήνοντας χωρίς την αναγκαία ασπίδα προστασίας και αλληλεγγύης αυτούς τους ανθρώπους» συμπλήρωσε ο Δημ. Παπαδημούλης, ενώ τόνισε ότι οφείλουμε να ξαναδούμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με βάση τα ιδεώδη του ανθρωπισμού.

«Η ευκολία που προσπερνάμε τους 950 νεκρούς και την πρόσφατη εκατόμβη νεκρών με προσβάλλει και με θίγει ως πολίτη και ως άνθρωπο». «Περάσατε τους νεκρούς σε 30 δεύτερα για να κάνετε κριτική στην κυβέρνηση» είπε απαντώντας στο Κυρ. Μητσοτάκη.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε επιστολή του δήλωσε: «Ντροπή! Να βρεθεί άμεσα λύση!» «δεν χωρούν πολιτικά παιχνίδια  στο συγκεκριμένο θέμα», «πρόκειται για ανθρώπινες ψυχές». Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και ο Πάπας.

Νέο ναυάγιο με Σύρους πρόσφυγες στη Ρόδο με τουλάχιστον τρεις νεκρούς μεταξύ των οποίων και ένα μικρό παιδί. Κλείνοντας το ερώτημα που μένει να αιωρείται είναι από πόσους νεκρούς και πάνω, ευαισθητοποιείται η Ευρώπη;

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=2jAkftj_CXs”]

"google ad"

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...