Τα δύο παιδιά με τα κουβαδάκια τους και το μαγιό που επέλεξαν να πάνε στα χιόνια στον Ψηλορείτη | Φωτό

Μία εντυπωσιακή φωτογραφία που αποτυπώνει την αντίθεση μεταξύ του πρώτου καύσωνα που έκανε την εμφάνισή του και στην Κρήτη και του γεγονότος ότι στην Κρήτη υπάρχουν ακόμα περιοχές με χιόνια δημοσιεύτηκε από τον δημιουργό της ιστοσελίδας cretanbeaches.com, Αλέξανδρο Ρονιώτη.

Στη φωτογραφία βλέπουμε δύο παιδάκια με τα κουβαδάκια τους και το μαγιό τους καθώς περπατούν ανάμεσα σε δύο μέτρα χιόνι στην περιοχή Σκίνακας του Ψηλορείτη.

Η φωτογραφία λήφθηκε την Τετάρτη 13 Μαϊου και συνοδεύεται με την εξής εύστοχη λεζάντα:

“Μπαμπά νομίζω ότι κάναμε κάποιο λάθος! Δε βλέπουμε την παραλία…”

Η κορυφή Σκίνακας του Ψηλορείτη που βρίσκεται στα 1750μ., κάθε χρόνο, κρατά το χιόνι μέχρι και αυτή την εποχή. Πέρσι μάλιστα είχε χιόνι μέχρι και τον Ιούλιο!

Οι ειδικοί εξηγούν ότι σε αυτή την κορυφή, το υψόμετρο σε συνδυασμό με τα ρεύματα ανέμων που συγκεντρώνονται, δεν αφήνουν τα χιόνια να λιώσουν.

Οι αντιθέσεις τις οποίες μπορεί κάποιος να βιώσει στην Κρήτη έχουν αποτυπωθεί με τον πλέον «εύγλωττο» τρόπο από τον φωτογραφικό φακό του εκπαιδευτικού Αλέξανδρου Ρονιώτη.

Σκοπός του φωτογράφου είναι να καταδειχθεί το γεγονός ότι, ζώντας στην Κρήτη, μέσα σε μια μέρα είναι δυνατόν να βρεθείς από τη θάλασσα στα χιόνια και αντίστροφα μέσα σε λίγη ώρα.