22.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο των δράσεων και εκδηλώσεων που αφορούν την εκπαίδευση για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος ξεκίνησε η εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο « Ταξίδι στο χρόνο – Η πορεία προς την Ένωση» για μαθητές της Στ΄ τάξης Δημοτικού, Α΄,  Β΄ και Γ΄ τάξης Γυμνασίου.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές μέσα από τεχνικές και εργαλεία της δραματικής τέχνης καλούνται να λάβουν μέρος σε ένα Εκπαιδευτικό Δράμα, το οποίο αποτελείται από θεατρικές ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων και βιωματικές δραστηριότητες, με σκοπό την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη τους, καθώς και την αποτελεσματικότερη αφομοίωση της γνώσης.

Για την παρουσίαση του προγράμματος θα δοθει συνέντευξη τύπου σημερα Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013, στις 12.00μ.μ στο κτήριο των Διοικητικών και Επιστημονικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος στη Χαλέπα Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης οι δημοσιογράφοι θα μπορέσουν να πάρουν και δηλώσεις από τα παιδιά της Β΄ τάξης και Γ΄ τάξης του Πρότυπου Γυμνασίου Ρεθύμνου Πανεπιστημίου Κρήτης που θα βρίσκονται στο χώρο για να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ