27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Τα ελληνικά X Files: To Βαρύπετρο Χανίων και άλλες περιοχές στην Ελλάδα που δέχθηκαν επισκέψεις από… UFO

Ημερομηνία:

11 Οκτωβρίου 2007. Το Airbus της Ολυμπιακής Αεροπορίας επιστρέφει στο Ελευθέριος Βενιζέλος σε μία πτήση ρουτίνας από το Χίθροου του Λονδίνου.

Ο πιλότος – με αυτοματοποιημένες κυρίως κινήσεις – βιαζόταν να επιστρέψει στη βάση του και να σχολάσει. Ο καιρός ήταν ήρεμος, δεν υπήρχαν αναταράξεις και το μόνο που του αποσπούσε την σκέψη ήταν οι προθέσεις της τότε κυβέρνησης Καραμανλή να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής.

Ξαφνικά, και ενώ είχε περάσει τον Αυλώνα, συμβαίνει κάτι που τον τρόμαξε πολύ. Δεν διαπίστωσε ότι κάτι δεν δούλευε καλά στο αεροπλάνο. Είδε όμως ένα φωτεινό, απροσδιόριστου σχήματος αντικείμενο να αλλάζει συνεχώς θέσεις αριστερά και δεξιά του airbus.

Η αναφορά του πιλότου ενός αεροσκάφους της Ολυμπιακής γεμάτου κόσμου, μόνο ως πλάκα δεν εκλήφθηκε. Σήμανε συναγερμός. Δύο F-16 απογειώθηκαν αμέσως.

Την αναφορά του κυβερνήτη της Ολυμπιακής για περίεργο φωτεινό αντικείμενο επιβεβαίωσαν με όσα είδαν εν συνεχεία από το έδαφος τουλάχιστον 4-5 παρατηρητές και ελεγκτές της Πολιτικής και Πολεμικής Αεροπορίας.

Ωστόσο, το «ασυνήθιστου σχήματος» αντικείμενο ούτε τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας κατέγραψαν ούτε οι χειριστές των F-16 εντόπισαν.

«Αναψαν» τα τηλέφωνα

Τα τηλέφωνα μεταξύ ΥΠΑ, Πενταγώνου και Ελ. Βενιζέλου άναψαν. Κρίθηκε σκόπιμο να ενημερωθεί και η τότε πολιτική ηγεσία των υπουργείων Άμυνας και Μεταφορών.

Κατά τον πιλότο, όταν το αεροσκάφος του βρισκόταν στο σημείο ΑΥLΟΝ (περιοχή Αυλώνα Αττικής) διαπίστωσε ότι τον ακολουθούσε «ένα φωτεινό αντικείμενο το οποίο άλλαξε θέσεις δεξιά και αριστερά του». Αυτό συνεχίστηκε μέχρι και που έφθασε μέχρι πάνω από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» (την «τελική του ΙLS», για τους ειδικούς).

Ο κυβερνήτης υπέβαλε στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών (ΚΕΠΑΘ) την αναφορά με τις παρατηρήσεις του, που αυτή τη φορά δεν ήταν ρουτίνας. Η αναφορά σήμανε συναγερμό στην Πολιτική Αεροπορία, η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε- βάσει των κανονισμών- το Κέντρο Ενημέρωσης Αεράμυνας (ΚΕΝΑ) στην Αθήνα και το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικού Ελέγχου (ΕΚΑΕ) στη Λάρισα. Στις 04.20 ειδοποιείται και το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΑ. Η ειδηση είχε δημοσιευτεί αναλυτικά στα Νέα, ενώ πρόσφατα την αναδημοσίευσε το in.gr

Η πρώτη επιβεβαίωση ήρθε από τον Πύργο Ελέγχου του «Ελ. Βενιζέλος», το προσωπικό του οποίου ανέφερε ότι «το ιπτάμενο αντικείμενο συνεχίζει να φαίνεται προς την περιοχή της Καρύστου», ενώ ρωτούσε αγωνιωδώς «τι κάνει» για το θέμα η Πολεμική Αεροπορία.

Τι μπορεί ωστόσο να ήταν το άγνωστο αντικείμενο που ακολουθούσε το αεροσκάφος της Ολυμπιακής από τον Αυλώνα μέχρι τα Μεσόγεια και μετά κινήθηκε προς Ανατολάς;

Ο πλανήτης Αφροδίτη

Eπιτελείς του ΓΕΑ απευθύνθηκαν την άλλη ημέρα στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για πιθανές εξηγήσεις, με δεδομένο ότι υπήρχε μόνο οπτική επαφή και όχι καταγραφή σε ραντάρ.

"google ad"

Σύμφωνα με ανεπίσημες ερμηνείες που δόθηκαν, δεν αποκλείεται το φωτεινό ίχνος να ήταν ο πλανήτης Αφροδίτη. Το ενδεχόμενο ενισχύεται, ειπώθηκε, από πολλά αστρονομικά δεδομένα που συσχετίζονται με την εποχή (Οκτώβριος) την ώρα, την κατεύθυνση της κίνησης και τη φωτεινότητα του «αντικειμένου».

Πρόκειται για μία μόνο από τις περιπτώσεις των ελληνικών x files. Περιπτώσεις άγνωστων ανεξήγητων φαινομένων που έχουν εμφανιστεί στους ελληνικούς ουρανούς.

Ο φάκελος αυτός τηρείται με ευλάβεια τόσο στα γραφεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όσο και στις υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και σε ειδικό τμήμα του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Ας δουμε μερικές περιπτώσεις:

Τον Αύγουστο του 1966, κοντά στη Πρέβεζα, συγκεκριμένα στη περιοχή του αεροδρομίου στο Άκτιο, 8 σμηνίτες είδαν στον ουρανό μία φωτεινή κουκίδα που ερχόταν από την μεριά του Ιόνιου Πελάγους, αυξάνοντας την διάμετρο της. Το φαινόμενο διήρκεσε 2 ώρες.

Στις 3 Σεπτεμβρίου 1967, άγνωστο φωτεινό αντικείμενο εντοπίστηκε από ραντάρ πάνω από την λίμνη των Ιωαννίνων.

Ειδοποιήθηκε η αεροπορία και απογειώθηκαν δυο αεροσκάφη για αναγνώριση. Όταν τα αεροσκάφη έφτασαν σε απόσταση 15 μιλίων το αντικείμενο έκανε ελιγμό προς τα αριστερά κι άρχισε να κατευθύνεται με τρομακτικούς ρυθμούς προς τα πάνω.

Στις 5 Μαΐου 1975 στα Χανιά Κρήτης, φωτογραφήθηκε …κάτι να πετάει πάνω από το χωριό Βαρύπετρο. Συμπτωματικά πραγματοποιήθηκε φωτογράφηση για το αξιοθέατο του χωριού, χωρίς να έχει πέσει στην αντίληψη των μαρτύρων

Στις 18 Ιανουαρίου 1977, στην αεροπορική βάση της Λάρισας, οι εργάτες που εργάζονταν στο αεροδρόμιο είδαν ένα μεταλλικό αντικείμενο να κατεβαίνει μέσα από χαμηλά σύννεφα, να πετά κατά μήκος του διαδρόμου και να αιωρείται πάνω από ένα υπόστεγο επισκευών.

Πάνω από το Αιγαίο ανοιχτά του Βόλου, το 1977, ένας υποσμηναγός πετούσε σε ύψος 17.000μ. Βρισκόταν σε πτήση ρουτίνας διακρίνοντας μία κουκίδα που μετετράπη σε δισκοειδή σκάφος. Το αγνωστο αντικείμενο ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το μέρος του αεροπλάνου.

Στις 28 Φεβρουαρίου 1978, …κάτι καταδίωξε αεροσκάφος της Ολυμπιακής αεροπορίας για περίπου 10 λέπτα. Το πλήρωμα αλλά και οι επιβάτες ανέφεραν ότι το αντικείμενο ήταν …στρογγυλό με παράθυρα.

Στις 26 Απριλίου 1987, πιλότος στρατιωτικού αεροπλάνου C141 με αναχώρηση από την βάση Τορέον της Ισπανίας, ανέφερε: “Από την στιγμή που μπήκα στον Ελληνικό εναέριο χώρο με ακολουθεί επικίνδυνα κοντά άγνωστο σκάφος”.

Ο Ελληνικός πύργος έλεγχου έβλεπε το C141σε ύψος 41000 ποδών, αλλά δεν εντόπιζε το άγνωστο σκάφος ! Ο πιλότος συνέχισε “Βλέπω να έχει πορεία σύγκρουσης με εμένα και έχει έντονα κόκκινα και πορτοκαλί φώτα”. Τότε ο πύργος έλεγχου έδωσε εντολή στον πιλότο να κατέβει στα 15000 πόδια μήπως δουν της κινήσεις του άγνωστου αντικειμένου.

Το C141 κατέβηκε και ο πιλότος φοβισμένος ανέφερε “Με ακολουθεί. Κάντε κάτι, η πείτε μου τη συμβαίνει”. Αμέσως ειδοποιήθηκε η πολεμική αεροπορία και είπαν στον πιλότο να ελαττώσει ταχύτητα.

Το αντικείμενο τον προσπέρασε με εξωφρενική ταχύτητα πάνω από το Άργος, στον πύργο ελέγχου εξακολουθούσαν να μην βλέπουν τίποτα καθώς ο πιλότος ανέφερε “Τώρα είναι 10 μίλια μπροστά» και στη συνέχεια: “το έχασα”.

Υπάρχει εξήγηση

Πρέπει να σημειώσουμε ότι όπως αποδείχτηκε κάποια από τα φαινόμενα αυτά έχουν εξήγηση.

Ενα τέτοιο φαινόμενο που είχε κινητοποιήσει τις ελληνικές αρχές στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ήταν ένα περίεργο περιστατικό που συνέβη στον ουρανό της Βοιωτίας ένα βράδυ όταν κάποιοι άκουσαν όπως είπαν έναν εκκωφαντικό θόρυβο, είδαν λάμψη στον ουρανό και κάτι σαν έκρηξη σε ένα άγονο χωράφι και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Την επόμενη μέρα, έγιναν επιτόπιες έρευνες και κάποιοι ανέφεραν ότι το μόνο που βρήκαν ήταν κάποια καμένα καλώδια ενώ υπήρχαν ίχνη φωτιάς σε ξερά χόρτα.

Πολλά χρόνια αργότερα, ένα μεσημέρι, το Αστεροσκοπείο Αθηνών δέχτηκε κάποια τηλεφωνήματα από οδηγούς που κινούνταν σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Αττικής και ανέφεραν ότι ένα μεγάλο φως τους ακολουθεί στον ουρανό και τυφλώνει τους καθρέφτες τους.

Οι ειδικοί στο γνωστό επιστημονικό ίδρυμα, ζήτησαν από τους οδηγούς εξηγήσεις για το πού ακριβώς βρίσκονταν, τι πορεία ακολουθούσαν και στο τέλος τους καθησύχασαν λέγοντας τους πως το φως στον ουρανό εκείνη τη στιγμή οφείλεται στην… ιδανική ευθυγράμμιση του καθρέφτη του αυτοκινήτου τους με τον …πλανήτη Αφροδίτη.

Κάτι συμβαίνει εκεί έξω… Κάτι που μπορεί να έχει εξήγηση. Μπορεί και όχι.  Σίγουρα πάντως δεν είμαστε μονοι σε αυτόν τον κόσμο.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...