23.8 C
Chania
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2026

Τα “θα” της Fraport για τα περιφερειακά αεροδρόμια έχουν χρηματοδότηση από την Ε.Ε. και ξεκινούν από τις… τουαλέτες – Τι υπόσχεται για το αερόδρομιο Χανίων

Ημερομηνία:

Σε υποσχέσεις για έργα προχωρά η Fraport Greece, η εταιρεία που θα διαχειρίζεται από το τέλος του έτους τους 14 αερολιμένες της χώρες για περίπου 40 χρόνια.

Πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) της ETEπ ενέκρινε χρηματοδότηση 300 εκατ. για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Fraport (η συνολική χρηματοδότηση για το όλο εγχείρημα μπορεί να φτάσει τα 400 εκατ.)

Σύμφωνα με την εταιρεία, μόλις αναλάβει τα περιφερειακά αεροδρόμια θα επιδιορθωθούν οι εγκαταστάσεις υγιεινής, θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες ελέγχου και παράδοσης αποσκευών, θα επιδιορθωθούν οι ηλεκτρονικοί πίνακες ανακοινώσεων και θα ανανεωθούν οι πινακίδες σήμανσης.

Σε δεύτερη φάση σχεδιάζονται κατασκευαστικές εργασίες, όπως η επέκταση των τερματικών σταθμών των αεροδρομίων, νέα εστιατόρια και καταστήματα.

Σύμφωνα με τη συμφωνία παραχώρησης η ελληνογερμανική κοινοπραξία Fraport ? Slentel έχει ήδη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατασκευαστικών εργασιών για την αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων,

Υπολογίζεται ότι έως το τέλος της 40ετους παραχώρησης θα αυξήσει τον αριθμό των διακινούμενων επιβατών περίπου στα 52 εκατομμύρια.

Χανιά

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επέκτασης του αεροσταθμού στην ανατολική πτέρυγα του σταθμού, αυξάνοντας το μέγεθος του κατά 17.000 τ.μ. Μόλις ολοκληρωθούν θα ξεκινήσουν εργασίες επέκτασης και στην Δυτική πτέρυγα. Τα μελλοντικά έργα περιλαμβάνουν την επέκταση του αεροσταθμού με στόχο το μέγεθός του να διαμορφώνεται σε 80.000 τ.μ. έως το τέλος της παραχώρησης. Ο αριθμός των επιβατών προβλέπεται να αυξηθεί από 2,1 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως το 2013 σε 10 εκατ. το 2055, με ενιαίο ρυθμό ετήσιας αύξησης της τάξης του 3,78%. Η Κίνηση Εναέριας Κυκλοφορίας προβλέπεται να αυξηθεί από 15 σε 65,7 χιλιάδες το 2055.

imerisia.gr

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επανεξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης η Ιωάννα Μελάκη

Η Ιωάννα Μελάκη ανέλαβε Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης μετά τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου 2026. Υποσχέθηκε συνέχιση του αγώνα για τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Contemporary Artist of the Year 2026 της World of Crete η Ρεμπέκα Χάμιλτον από τον Αζωγυρέ Σελίνου

Η Ρεμπέκα Χάμιλτον από τον Αζωγυρέ Σελίνου τιμήθηκε με το Contemporary Artist of the Year 2026 στη διοργάνωση Night of Contemporary της World of Crete.

Ανακοίνωση Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων για θαλάσσια περιοχή «ΔΟΡΥ»

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοινώνει την ενεργοποίηση της θαλάσσιας περιοχής ΔΟΡΥ για δοκιμές του Πολεμικού Ναυτικού από 28 έως 29 Σεπτεμβρίου 2026. Απαγόρευση διέλευσης σκαφών.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης στο Olympia Forum VII στην Αρχαία Ολυμπία

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης συμμετέχει ως ομιλητής στο Olympia Forum VII στην Αρχαία Ολυμπία. Τα καθήκοντά του θα ασκεί ο αντιδήμαρχος Στυλιανός Δημητρογιαννάκης.