19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

“Τα κάναμε όλα λάθος”: “Πυρ ομαδόν” από στελέχη και βουλευτές της ΝΔ ενάντια στον ακροδεξιό Σαμαρά

Ημερομηνία:

Έντονη εσωκομματική κριτική αντιμετωπίζει πλέον ο Αντώνης Σαμαράς με σειρά γνωστών στελεχών και βουλευτών να τάσσονται ενάντια σε όλες τις επιλογές του πρώην πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του σε μία σειρά ζητημάτων.

Αρχικά, ο Γιώργος Κύρτσος “άδειασε” το μεγάλο επιχείρημα της κυβέρνησης Σαμαρά για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Μιλώντας στον Real FM, o ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά ότι δεν υπήρξε πρωτογενές πλεόνασμα αφού το είχε φτιάξει  η προηγούμενη κυβέρνηση καθυστερώντας πληρωμές.

Ο Γιώργος Κύρτσος είπε συγκεκριμένα:

“Αν εμφανιστεί η κυβέρνηση και πει, δεν μπορώ με τόσο μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τέτοιου είδους ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν. Άλλωστε, δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα. Το είχε φτιάξει κατά κάποιο τρόπο η προηγούμενη κυβέρνηση, καθυστερώντας πληρωμές, κάνοντας το ένα, το άλλο. Όλα αυτά έχουν καταρρεύσει τους τελευταίους δύο μήνες”.

Ο Ανδρέας Ψυχάρης από την πλευρά του διαπιστώνει, αν μη τι άλλο, ότι ο Βαρουφάκης με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα της άρνησης αποδοχής της τρόικας, ότι έγινε το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Ψυχάρης προχώρησε σε μια αυτονόητη διαπίστωση για τον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη:

“Ο @yanisvaroufakis πάντως πέτυχε να γίνει το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο στην Ευρώπη αυτό το Σαββατοκύριακο”.

Είναι εμφανές όμως και από άλλες επιλογές του ότι διαφοροποιείται από τη στρατηγική Σαμαρά. Σχετικά αναφέρουμε την ανάρτηση άρθρου του Βήματος που θεωρεί θετικά τα πρώτα βήματα του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ιδιαίτερα σχετικά με τη στάση της Ελλάδας για τη Ρωσία.

Για «αδιαμφισβήτητη ήττα της Νέας Δημοκρατίας» στις εκλογές έκανε λόγο ο Γιώργος Βουλγαράκης μιλώντας στα Παραπολιτικά FM.

“Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν αναμφισβήτητη ήττα για τη ΝΔ που έχει χάσει 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους. Ο κόσμος ο οποίος θα πρέπει κληθεί να πει τη γνώμη του θα αποφασίσει αν είναι ο Σαμαράς κατάλληλος ή άλλος”, είπε ο πρώην υπουργός και συμπλήρωσε:

“Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σήμερα κανείς δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανένα! H ΝΔ έχει χάσει τις εκλογές, δεν μπορεί να λες ότι έχασε επειδή δεν είχες εκλογικούς αντιπροσώπους.

Είναι θέμα πολιτικών και αυτό οφείλεται στο διαδικαστικό λόγο. Δεν μπορεί να κρύβεις το θέμα κάτω από το χαλί. Δεν υπάρχει ΝΔ χωρίς Καραμανλή. Τελεία”.

Και η Κατερίνα Παπακώστα κατελόγισε ευθύνες στους στενούς συνεργάτες του πρώην υπουργού αφού όπως σημειώνει χαρακτηριστικά:

"google ad"

“Η Παράταξη πρέπει άμεσα να επιστρέψει στις αξίες της. Η κομματική ηγεσία απέτυχε πλήρως, και η ομάδα πέριξ του πρωθυπουργού δεν τα κατάφερε, καθώς έχασε την ουσία και υπέπεσε σε επικοινωνιακά λάθη”.

Σειρά παίρνει και η Άννα Καραμανλή η οποία διαπιστώνει ότι στην προεκλογική περίοδο τα κάναμε όλα λάθος.

“Για την ήττα φταίει σίγουρα το timing των εκλογών, καθώς η κυβέρνηση ήταν σε ένα κρίσιμο σημείο, λίγο πριν από την έξοδο από το Μνημόνιο, αλλά με ελάχιστα ατού στα χέρια της.

Ωστόσο, έγιναν λάθη και άστοχες πολιτικές επιλογές από τις ευρωεκλογές και μετά.

Όσο για την προεκλογική περίοδο, νομίζω ότι τα κάναμε όλα λάθος. Θάψαμε ό, τι έργο είχαμε κάνει, και επικεντρωθήκαμε στα σενάρια καταστροφής. Η Νέα Δημοκρατία ασφαλώς θα πρέπει να οδηγηθεί σε Συνέδριο”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή της Άννας Καραμανλή.

Εξαιρετικά αιχμηρός για την κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία, και τις αιτίες που οδήγησαν στη βαριά ήττα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, εμφανίζεται και ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, με δηλώσεις του στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Τζαβάρας σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:

“Επιβάλλεται εσωκομματικός διάλογος για το δυσμενές αποτέλεσμα. Να ξεκινήσουμε νέους αγώνες, μακριά από ακροδεξιά σύνδρομα και εθνικολαϊκιστικές ιδεοληψίες, που νομίζω ότι τον τελευταίο καιρό έχουν ζημιώσει την Παράταξη”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ