14.8 C
Chania
Monday, October 28, 2024

Τα καλά της “ιδιωτικοποίησης”

Ημερομηνία:

Του Γιάννη Σουλαδάκη *

Είναι γνωστό ότι τό λιμάνι του Ηρακλείου ιδιωτικοποιηθηκε και το πήρε ο Grimaldi, ο ίδιος πήρε και τις Μινωικες Γραμμές αφότου λεηλατηθηκαν από διάφορους με πρόσχημα το ατύχημα του Σαμινα.

Γιατί τα γράφω τώρα αυτά.

Ήδη συμπληρωνται 4 μέρες με την απεργία της ΠΝΟ και καλά κάνουν που διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Ερχόμαστε τώρα στο θέμα των πελατών, δηλαδή κάποιων σαν και μένα που προ πολλού χρόνου είχα βγάλει εισιτήριο με αυτοκίνητο για 23 Οκτώβρη.

Ερχονται λοιπόν οι Μινωικες του Grimaldi και μου λένε ότι πλέον μπορείς να ταξιδέψεις στις 30 Οκτώβρη διότι νωρίτερα δεν υπάρχουν εισιτήρια.

Οι Μινωικες του Grimaldi αδιαφορούν, δεν τροποποιούν δρομολόγια, τι κι αν υπάρχουμε εμείς, τι και αν περιμένουν οι νταλικες φορτωμένες.

Ειχαν λύση αυτήν που εφάρμοζαν οι Μινωικες όταν ήταν στήν ιδιοκτησία τών Κρητών ως εταιρία λαϊκής βάσης.

Η λύση ήταν απλή: έκτακτα ημερήσια δρομολόγια.

Και όμως δεν την εφαρμόζουν διότι γλιτώνουν μερικές υπερωρίες και κάποια περισσότερα καύσιμα λόγω μεγαλύτερης ταχύτητας του πλοίου.

Αυτή η εικόνα υπάρχει παντού όπου τα πάντα έχουν ιδιωτικοποιηθει, καμιά προστασία καταναλωτή, η ταλαιπωρία των πολιτών τεράστια από τις τράπεζες οπου έχουν εξαφανιστεί, τα υποκατάστηματα σε όλη την επαρχία κλπ κλπ

Τελικά το κόστος της εξυπηρέτησης των πολιτών ως καταναλωτών σε βάρος τους, το ίδιο σε βάρος τους και οι ατελείωτες ταλαιπωρίες.

Η Ελλάδα τελικά όχι μόνο έχει φτωχύνει και κάθε μέρα λεηλατειται και η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία αλλά και οι πολίτες εμείς οί καταναλωτές αντιμετωπιζομαστε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ως πολίτες τριτοκοσμικής χώρας.

Δυστυχώς σιγά σιγά η χώρα, η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα ολιγαρχων οπου η οικονομική και κοινωνική πυραμίδα συνεχώς μεγαλώνει υψώνεται, με την κορυφή της πυραμίδας συνεχώς να στενεύει και η βάση της δηλαδή εμείς οι απλοί πολίτες συνεχώς να διευρύνεται.

Κατα τα λοιπά η Ελλάδα του Μητσοτάκη ευημερει, τα μεγάλα πανεπιστήμια Oxford MIT Columbia κλπ έχουν έλθει στην Ελλάδα και οι νέοι μας τα καλλίτερα μυαλά που βγήκαν έξω επιστρέφουν κατά χιλιάδες, η δημογραφικη κρίση τελείωσε, η αύξηση των γεννήσεων και του πληθυσμού τρέχει με θετικό πρόσημο.

Στήν Ελλάδα του Μητσοτάκη όλα τρέχουν και κοντεύουμε να πνιγούμε στην ευημερία.

 

Από το fb λογαριασμού του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ