16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τα κρατητήρια των δικαστηρίων

Ημερομηνία:

Εκεί που αναστέναξε ο τόπος μας επί ημερών της 7χρονης Δικτατορίας.

Εκεί που κρατήθηκαν σημαντικά στελέχη της αντίστασης όπως ο γιατρός Ανδρέας Αρχοντάκης (ΚΑΣΤΡΟ), ο Παύλος Μπριλάκης, η μετριότητά μου και άλλοι πριν οδηγηθούν στις φυλακές και στις εξορίες.

Στον χώρο αυτό των παλιών Κρατητηρίων των Δικαστηρίων έζησαν πολλές ώρες από την ζωή τους συνάνθρωποί μας που δεν συμβιβάστηκαν και όρισαν στη ζωή τους να φυλάττουν Θερμοπύλες.

Κι όμως, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, αφού χρησίμευσαν επί χρόνια ως αποθήκες, τώρα ισοπεδώνονται εσωτερικά και γίνονται εργασίες για να δοθούν προς χρήση υπηρεσιών της Αντπεριφέρειας.
Έτσι, σε λίγες μέρες δεν θα υπάρχουν όλα αυτά που έπρεπε να μένουν ως μνημείο για εκείνες τις σκοτεινές μέρες.

Θα εξαφανιστεί όπως μου είπε ο εργολάβος και το πεζούλι εκείνο που έθεταν να αναπαυθούν και οι ταλαιπωρημένοι αντιστασιακοί μαζί με τους ποινικούς!

Η σχετική είδηση:

“Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, η σύμβαση έργου με τίτλο «Συντήρηση ισογείων χώρων (παλαιών Κρατητηρίων) Κεντρικού Κτιρίου Περιφερειακής Ενότητας Χανίων», προϋπολογισμού 150.000 € (συμπ. ΦΠΑ).
Το έργο αφορά σε εργασίες επισκευής των ισογείων χώρων εμβαδού 240 τμ που βρίσκονται κάτω από το Στρατοδικείο Χανίων, στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Π.Ε. Χανίων, στην πλατεία Ελευθερίας. Προβλέπεται επίσης η αντικατάσταση των πλακών του πεζοδρομίου μπροστά από το μέγαρο της Π.Ε. Χανίων.
Οι εργασίες ξεκίνησαν άμεσα.”

Νίκος Ν. Αγγελάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Νίκος N.Αγγελάκης
Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ