27.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Τα μαύρα χάλια μας

Ημερομηνία:

Η λαϊκή ρήση λέει πως πολλές φορές και να θέλει κάποιος ν’ αγιάσει  δεν τον αφήνουν.

Έτσι και ‘γω, πάνω που είχα αποφασίσει να συμμορφωθώ προς τας υποδείξεις, να μην ασχοληθώ πλέον στο εξής με τα έργα και τις ημέρες της μνημονιακής – και με τη βούλα της βουλής – δημοτικής αρχής, και να κόψω κάθε γέφυρα με την …ποίηση, ενημερώθηκα από αγανακτισμένους συμπολίτες για το στήσιμο από τον δήμο της προτομής κάποιου Μητσοτάκη στο παρκάκι της πλατείας Καγιαλέ (Τι ειρωνεία) στη Χαλέπα.

Πηγαίνοντας εκεί, διαπίστωσα ότι τα πράγματα ήταν όντως έτσι.

Επρόκειτο για τον γερο – Κωστή Μητσοτάκη νομικό – πολιτικό όπως αναγράφεται στην προτομή.

Πλήθος ερωτημάτων βέβαια προκύπτουν για τη δημοτική αρχή, τι συμφέροντα και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούνται απ’ αυτήν την ενέργεια  ποιες ήσαν οι προτεραιότητες των εμπνευστών προωθώντας το συγκεκριμένο έργο, κ.λ.π. κ.λ.π.

Εξ’ όσων γνωρίζω προΰπήρξε σύσφιξη των σχέσεων δημάρχου Χανίων και Κων/νου Μητσοτάκη με προσφωνήσεις που έσταζαν μέλι για τον επίτιμο.

Κάτι σαν φλερτ δηλαδή, που κατέληξε σε σφοδρό έρωτα και επισφραγίστηκε με την προτομή.

Θα κλείσω με κάτι εξ’ ίσου σημαντικό, μια ομολογία σοκ, ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ρουπακιώτη, όταν ρωτήθηκε σήμερα από δημοσιογράφο κρατικού καναλιού πως βλέπει τα πράγματα, για να πάρει την απάντηση.

Σαν υπουργό, της κυβέρνησης, μου είπαν να λέω πως είμαι αισιόδοξος! !

Με τη λακωνική αυτή απάντηση τα είπε όλα, αποστομώνοντας κάθε παραμυθά που κάνει λόγο για εθνική συνευθύνη, προοπτικές ανάπτυξης, και σωτηρία της χώρας από τους ορκισμένους εχθρούς της!

Αλ. Σ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...