16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τα ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων πάνε Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία:

Δέκα δημιουργίες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων συμμετέχουν στο 24ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης

Το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αποτελεί την αφετηρία της δράσης Με το Ντοκιμαντέρ μου Ταξιδεύω του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.
Δέκα ντοκιμαντέρ –από τα περίπου 70-που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «cineΜαθήματα» και «Αληθινές Ιστορίες / CreDoc» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων παρουσιάζονται ως μια πρώτη ενότητα στην Online πλατφόρμα του 24ουΦεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης από 10 έως 20 Μαρτίου 2022  στην διεύθυνση https://online.filmfestival.gr/

Tο Ντοκιμαντέρ αποτελεί στρατηγική επιλογή για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Η προφορική μαρτυρία, η τοπική ιστορία και η τεχνική του ντοκιμαντέρ αποτελούν πεδίο κοινό δράσεων, τόσο για να γνωρίσει η Εκπαιδευτική Κοινότητα την Τέχνη του ντοκιμαντέρ, όσο και για την διδασκαλία της Ιστορίας μ’ ένα σύγχρονο τρόπο.

φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, έχει επικεντρωθεί – στρατηγικά – τα τελευταία χρόνια στη δημιουργία ντοκιμαντέρ με την σχολική κοινότητα της Κρήτης. Ντοκιμαντέρ με έμφαση στον άνθρωπο. Ντοκιμαντέρ για την τοπική ιστορία. Ντοκιμαντέρ με κυρίαρχο το στοιχείο της προφορικής μαρτυρίας.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και η ομάδα εκπαίδευσης και παραγωγής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συναντιούνται σ’ ένα κοινό δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας της τέχνης του ντοκιμαντέρ, αλλά και στοιχείων της τοπικής και της προφορικής ιστορίας. Ένα ταξίδι γεμάτο ανθρώπινες ιστορίες. Αληθινές ιστορίες.

Η δράση Με το Ντοκιμαντέρ μου Ταξιδεύω ξεκινά από το 24ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για ένα κινηματογραφικό ταξίδι σε φεστιβάλ και άλλες κινηματογραφικές δράσεις.

Σε αυτό το πρώτο ταξίδι – αφιέρωμα θα προβληθούν οι ταινίες :

Ένα Σχολείο, Δύο Κόσμοι

Σενάριο – Σκηνοθεσία : Κινηματογραφική Ομάδα Δημοτικού Σχολείου Εμπρόσνερου Αποκορώνου Χανίων

Η δική μου φωνή

Σενάριο – Σκηνοθεσία :  Κινηματογραφική Ομάδα Μουσικού Σχολείου Χανίων

Αντίο όνειρά μου

"google ad"

Σενάριο – Σκηνοθεσία : Δημιουργική ομάδα μαθητών εκπαιδευτικών γονιών Γαλατά Χανίων

Μην πεις ποτέ σου είναι αργά

Σενάριο – Σκηνοθεσία : Κινηματογραφική Ομάδα Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων

Τα Κορδόνια Του

Σενάριο – Σκηνοθεσία : Κινηματογραφική Ομάδα Γυμνασίου Αλικιανού Δήμου Πλατανιά Χανίων

Cine  ΑΣΤΟΡ

Σενάριο – Σκηνοθεσία : Κινηματογραφική Ομάδα Λυκείου Κισσάμου Χανίων

Ταναΐς – Και τα λουκέτα δεν άνοιξαν ποτέ

Σενάριο – Σκηνοθεσία : Κινηματογραφική Ομάδα Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας Χανίων

Άγιοι Απόστολοι – Κτήρια μάρτυρες της εποχής τους

Σενάριο – Σκηνοθεσία : Κινηματογραφική Ομάδα Λυκείου Νέας Κυδωνίας Χανίων

Ψηφίδες

Σενάριο – Σκηνοθεσία : Κινηματογραφική Ομάδα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χανίων

Άσε κάτω το κουτί

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Κινηματογραφική Ομάδα του 2oυ Γυμνασίου Χανίων

Η δράση υλοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χανίων και του Δήμου Πλατανιά καθώς και την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ