18.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Τα παραμύθια… και η αποτυχία της εσωτερικής τρόικας

Ημερομηνία:

Γράφει ο Βαγγέλης Πάλλας
Δημοσιογράφος I.J.F.

Συνεχίζεται η προσπάθεια αποδόμησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την σκληρή ανακωχή με την Ε.Ε. και την ψήφιση του ταπεινωτικού νομοσχεδίου ύστερα από απαίτηση των ευρωπαίων γραφειοκρατών.

Οι εκπρόσωποι της εσωτερικής τρόϊκας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, καλοσώρισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στον «ρεαλισμό» με περίσση χαιρεκακία. Ένας «ρεαλισμός» που στην ουσία αποτελεί τον απόλυτο παραλογισμό στα πλαίσια του νεοφιλελεύθερου φρενοκομείου, αφού οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ακόμα χειρότερη ύφεση, και ένα βήμα πριν από την απόλυτη καταστροφή.

Άλλη μια απόδειξη για την εσωτερική τρόϊκα ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το μέλλον της χώρας, αλλά μόνο για την πολιτική τους διάσωση.

Το βασικό επίχειρημα της εσωτερικής τρόϊκας και κυρίως της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που ευθύνονται απόλυτα για την κατάντια της χώρας, προκειμένου να διασωθούν πολιτικά, έστησαν το παραμύθι που προώθησε ο Σαμαράς, ότι δηλαδή η χώρα ήταν έτοιμη να βγει από τα μνημόνια και να επιστρέψει στις αγορές, όταν ξαφνικά ήρθε ο «αριστερός εφιάλτης» του ΣΥΡΙΖΑ και τα χάλασε όλα, με αποτέλεσμα να έρθουν χειρότερα μέτρα.

Επομένως καταρρέει αυτόματα και το άλλο μεγάλο επιχείρημα-παραμύθι που προβάλλουν παίρνοντας ασφαλώς γραμμή από τα φερέφωνα της Ε.Ε., ότι δηλαδή όσο καθυστερούν τα μέτρα, η κατάσταση χειροτερεύει και θα αναγκάζεται η κυβέρνηση να παίρνει σκληρότερα. Δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένας ακόμη τρόπος ασφυκτικής πίεσης.

Επί του παρόντος η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ένα ισχυρό απόθεμα ανάγνωσης, ακόμα και μετά το σοβαρό πλήγμα, που επιφέρει το μνημόνιο.

Τώρα που έχει κοπάσει ο θόρυβος από την ένταση των διαπραγματεύσεων, φαίνεται ότι από την αρχή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πολλά περιθώρια ελιγμών, καθώς δέχονταν ανελέητο σφυροκόπημα από τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της καταστροφής εντός και εκτός Ελλάδας. Η εσωτερική τρόϊκα έκανε τα πάντα για να ναρκοθετήσει το δρόμο και να συδράμει στις επιδιώξεις του άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου.

Έχει ήδη σημειωθεί μια σημαντική νίκη με την φανερή μεταστροφή της ευτωπαϊκής κοινής γνώμης υπέρ της Ελλάδος, καθώς βλέπει με τρόμο το πιο αποκρουστικό πρόσωπο της Ε.Ε.

Αυτή η αυταρχική πολιτική της Ε.Ε. συνεχίζεται, γιατί δεν βρίσκει απέναντί της ένα κοινωνικό και πολιτικό κίνημα αρκετά δυνατό, για να προβάλει μια άλλη επιλογή. Μια επιλογή που θα βρίσκεται σε αντιστοιχία με την απαίτηση για μια ανθρωπιστική εξέλιξη και μια δημοκρατία νέου τύπου.

Απορρίπτοντας το σύγχρονο παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι, δηλαδή τη συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια λίγων, που διαιωνίζει τη φτώχεια, την ανισότητα και την αδικία σε όλους τους τομείς.

…Αυταπάτες μεγαλεία και μια θηριώδη άνια, μπερδεμένα μυαλά και λογαριασμοί φωτιά με τα χρέη ψηλά, τη ψυχή στα κόκκινα, οι λαγοί στο σακί, δούλοι τηλεοπτικοί…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ευάγγελος Πάλλας
Ο Ευάγγελος Πάλλας είναι δημοσιογράφος ΙFJ. Ασχολείται κυρίως με κοινωνικά και πολιτικά θέματα, παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, και συγκεντρώνει ειδήσεις για ιστορικά θέματα - μνήμης, μειονότητες, roma, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, ιατρικά θέματα. Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πάλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έμαθε να διαβάζει, να γράφει, να σκέφτεται, να μιλά, να αντιδρά, με τούτα τα όπλα πορεύεται στη ζωή. Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...