18.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Τα «πηγαδάκια» της Βουλής: Γέλια Αδωνι-Τσίπρα και Καραμανλή- Σαμαρά

Ημερομηνία:

Ο τρόπος διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της βουλής, με κάλπη, έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς βουλευτές να σχηματίσουν «πηγαδάκια».

Οπως ήταν αναμενόμενο, τα περισσότερα βλέμματα συγκέντρωσαν οι «γαλάζιες» παρέες που συζητούσαν στην αίθουσα της ολομέλειας, εξαιτίας των εσωκομματικών διεργασιών στη Νέα Δημοκρατία. Ο Αντώνης Σαμαράς κάθισε στα πίσω έδρανα, πίσω από τον Κώστα Καραμανλή και σε κάποιο σημείο της μεταξύ τους συζήτησης ξέσπασαν αμφότεροι σε γέλια, ενώ αρκετά στελέχη του κόμματος πέρασαν από εκεί για να χαιρετίσουν τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.

Ενα αστείο μοιράστηκαν και ο Αδωνις Γεωργιάδης με τον Αλέξη Τσίπρα, όταν κάποια στιγμή ο βουλευτής της ΝΔ πλησίασε τον πρωθυπουργό για να τον χαιρετίσει, ενώ ο Νίκος Βούτσης εθεάθη να ψιθυρίζει κάτι στο αφτί του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε και ένα ολιγόλεπτο τετ α τετ με τον Αντώνη Σαμαρά.

Μετά από την καταμέτρηση των ψήφων, ο Νικήτας Κακλαμάνης που προέδρευε της διαδικασίας ήταν ο πρώτος που έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Νίκο Βούτση μετά και από την επίσημη ανάδειξή του σε πρόεδρο της βουλής, ενώ τον ασπάστηκε ευχόμενος για το έργο του.

Οσο για τις κυρίες της βουλής, μία ημέρα μετά από την ορκωμοσία έκαναν πιο απλές ενδυματολογικές επιλογές. H Ελενα Κουντουρά πάντως, κομψή όπως πάντα, μάλλον ανησυχούσε ότι αρρώστησε, καθώς ο φακός την έπιασε να ελέγχει τη θερμοκρασία του μετώπου της, κατά τα φαινόμενα.

iefimerida.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ