16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τα προβλήματα του ΕΚΑΒ στην Κρήτη εξέτασε ο πρόεδρός του

Ημερομηνία:

Επίσκεψη στους τομείς του ΕΚΑΒ σε όλους τους Νομούς της Κρήτης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, στις 16,17 και 18 Φεβρουαρίου. Στόχος ήταν η πλήρης ενημέρωση για όλα τα λειτουργικά θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους στα Παραρτήματα και στους Τομείς του Οργανισμού στην Κρήτη, ενώ προχώρησε και στην ανάλογη καθοδήγηση των υπευθύνων με στόχο τον καλύτερο και πιο ορθολογιστικό επιχειρησιακό συντονισμό με την αξιοποίηση όλου του υπάρχοντος προσωπικού. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε μία σειρά εποικοδομητικών συναντήσεων με τοπικούς και περιφερειακούς θεσμικούς φορείς με βασικό θέμα την ανάπτυξη των ανάλογων συνεργασιών προς όφελος όλων των εμπλεκομένων πλευρών.

Σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων κο Βάμβουκα Τάσο και με τον Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού, Αθλητισμού & Παιδείας, κο Αδοντάκη Μανώλη, εξετάστηκαν οι τρόποι, μέσω των οποίων, ο Δήμος Χανίων θα μπορούσε να συμβάλλει στην απρόσκοπτη  λειτουργία του Ε.Κ.Α.Β. στην όμορη περιοχή, καθώς επίσης και σε εξεύρεση χώρου στέγασης του κεντρικού Τομέα Χανίων.

Βάσει αυτών γνωστοποιήθηκε ότι προβλέπεται ήδη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, χώρος για τομέα του Ε.Κ.Α.Β. ενώ στην παρούσα φάση εξετάζεται και η στέγαση Τομέων του Ε.Κ.Α.Β. στο Κλειστό Δημοτικό Γήπεδο του Κλαδισού καθώς και στις εγκαταστάσεις της Παλιάς Ηλεκτρικής, έτσι ώστε ειδικά κατά τους θερινούς μήνες (που αυξάνονται τα περιστατικά στα οποία καλούνται να συνδράμουν τα πληρώματα του Ε.Κ.Α.Β.) να υπάρχει η καλύτερη δυνατή κατανομή δυνάμεων.

Επιστέγασμα της συνάντησης του κου Παπαευσταθίου και του κου Βάμβουκα, αποτέλεσε η κοινή συμφωνία για πραγματοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης του γενικού πληθυσμού στην παροχή πρώτων βοηθειών αλλά και ειδικών προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού του Δήμου από το Ε.Κ.Α.Β..

Στη συνέχεια και σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση του προέδρου του Ε.Κ.Α.Β. με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κο Αρναουτάκη Σταύρο, παρουσία του Διευθυντή του Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης κου Γιαννακουδάκη Νίκου αλλά και Υπεύθυνου του Γραφείου Κινήσεων Τομέων του Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης κου Καλαϊτζάκη Μανώλη, όπου και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην έμπρακτη πολύπλευρη βοήθεια που προσφέρει η Περιφέρεια Κρήτης στο Ε.Κ.Α.Β. είτε με χρηματοδοτήσεις μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων είτε με ιδίους οικονομικούς της πόρους.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση έγινε αναλυτική αναφορά του δύσκολου κοινωνικού αλλά και υγειονομικού έργου του Ε.Κ.Α.Β. στην Κρήτη ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τις ανάγκες δημιουργίας νέων σταθμών του Ε.Κ.Α.Β. σε κάποιες περιοχές, όπως για παράδειγμα η επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ενός σταθμού του Ε.Κ.Α.Β. που θα είναι επιφορτισμένος με την κάλυψη των περιοχών Αρκαλοχωρίου, Βιάννου και Καστελλίου, που όμως απαιτεί σωστό προγραμματισμό δεδομένου ότι στην παρούσα φάση η Διοίκηση του Οργανισμού πρέπει να αντιμετωπίσει ο τεράστιο πρόβλημα με τις ελλείψεις προσωπικού.

Κατόπιν αυτών ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. διαβεβαίωσε τον Περιφερειάρχη πως βάσει του ευρύτερου οργανωτικού σχεδίου του Υπουργείου Υγείας αλλά και της Διοίκησης του Ε.Κ.Α.Β. για την ενίσχυση των Δομών Υγείας στην περιφέρεια με στόχο την πληρέστερη παροχή άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας, το καλοκαίρι αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις επιπλέον Διασωστών ενώ το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να προμηθευτεί η Κρήτη με 25 νέα ασθενοφόρα.

candianews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ