17.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

«Τα προβλήματα του τουρισμού στην πόλη των Χανίων»: Επισημάνσεις της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων

Ημερομηνία:

Με κείμενό της και καθώς η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει, η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων αναφέρεται σε ζητήματα που χρήζουν λύσεις ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης εις όφελος και του τουρισμού.

Στο κείμενο αναφέρονται 7 θέματα, από τα ζητήματα καθαριότητα, έως τα αδέσποτα, το κυκλοφοριακό και την κατάσταση που επικρατεί με τις δημοτικές τουαλέτες. Αλλά και στο ζήτημα της επαιτίας. Σε όλα καλείται ο δήμος να δώσει λύσεις.

Αναφέρεται πιο αναλυτικά στο κείμενο:

Η φετινή χρονιά για τον τουρισμό στον τόπο μας μέχρι στιγμής εξελίσσεται ικανοποιητικά εν μέσω κρίσης. Παρόλα αυτά  υπάρχει ανάγκη βελτίωσης στα παρακάτω θέματα:

1) ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: Το περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί ο τουρισμός. Εμείς φροντίζουμε να κρατάμε τις επιχειρήσεις μας καθαρές. Μπορεί να ισχυρισθεί κανείς το ίδιο και για πολλούς από τους Δημόσιους χώρους απ όπου διέρχεται ο τουρισμός; Πεζοδρόμια βρώμικα που εναγωνίως περιμένουν τις βροχές του φθινοπώρου για να πλυθούν. Γιατί να μην υπάρχει όχημα με πιεστικό μηχάνημα νερού που τις μεταμεσονύχτιες ώρες να επιμελείται  του πλυσίματος όπως συμβαίνει σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις. Η πλατεία 1866 γεμάτη περιττώματα περιστεριών στο κέντρο της με ανύπαρκτο το γρασίδι αφημένη στην τύχη της. Οι κάδοι απορριμμάτων  άπλυτοι να μυρίζουν άσχημα ενώ πολλοί από αυτούς  έχουν λάδια  γύρω από την βάση τους.

2) ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ: Τα διπλοπαρκαρίσματα  ειδικά  στις κύριες αρτηρίες  Χατζημιχάλη και Σκαλίδη μπλοκάρουν το κυκλοφοριακό στην πόλη μας. Ανεξέλεγκτα παρκαρίσματα  μοτοποδηλάτων πάνω σε πεζοδρόμια και διαβάσεις πεζών. Ας τοποθετηθούν περισσότερες θέσεις στάθμευσης μοτοποδηλάτων. Η λύση  κατάληψης του πεζοδρομίου από δίκυκλα και εμπορεύματα καταστημάτων δημιουργεί πολλά προβλήματα στους διερχόμενους τουρίστες. Παράλληλα τα δίκυκλα που εισέρχονται στην πλατεία  του Συντριβανιού  τις νυχτερινές ώρες από την οδό Χάληδων ή την οδό  Κανεβάρω αποτελούν μια μάστιγα για το Βενετσιάνικο Λιμάνι. Ας υπάρξει τοποθέτηση εμποδίου εισόδου μετά το κλείσιμο του λιμανιού για τροφοδοσία , ή αστυνόμευση από Λιμενικό-Αστυνομία.

3)  ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ  ΤΟΥΑΛΛΕΤΕΣ: Παραμελημένες βρίσκονται σε κακή κατάσταση τόσο από αποκατάσταση ζημιών όσο και από καθαριότητα.

4) ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ: Σε πολλούς δρόμους διπλής κυκλοφορίας δεν υπάρχει διαγράμμιση (διαχωριστική λωρίδα) ενώ σε ορισμένους όπως αυτός που συνδέει τον κόμβο των Μουρνιών με την Αναγνώστου Γογονή κύρια πύλη εισόδου στην πόλη μας είναι κατακρεουργημένη από το παρελθόν η άσφαλτος που αποτελεί δυσφήμιση για την πόλη μας και κίνδυνο για τα οχήματα. Ας πέσει λίγη άσφαλτος στο οδόστρωμα, δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε την ολοκλήρωση των έργων στον κόμβο των Μουρνιών. Σε περιοχές  όπως το Καλαμάκι το Δαράτσο, ο Κάτω Σταλός , η Αγία Μαρίνα λείπουν οι διαγραμμίσεις διαβάσεων για πεζούς που θέλουν να διασχίσουν τον δρόμο μαζί με τα αναβοσβήνοντα κίτρινα φώτα σήμανσης. Το φρεσκάρισμα του βαψίματος στις διαγραμμίσεις να γίνεται συχνότερα.

5) ΑΔΕΣΠΟΤΑ  ΣΚΥΛΙΑ: Ο αυξανόμενος αριθμός των αδέσποτων, θέμα το οποίο σας έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν  αποτελεί  δυσφήμιση για την πόλη  μας. Έκπληκτοι τουρίστες βλέπουν ιδίως τις πρωινές ώρες μικρές αγέλες  σκύλων στο Βενετσιάνικο Λιμάνι ή την πλατεία της Αγοράς  να τρέχουν γαυγίζοντας  γεγονός αδιανόητο  για πολιτισμένο τόπο που μεριμνά για την φροντίδα των ζώων.

6) ΕΠΑΙΤΕΙΑ: Η συνεχιζόμενη  εδώ και χρόνια όχληση από την ανεξέλεγκτη επαιτεία  στους χώρους του Βενετσιάνικου Λιμανιού  επιβαρύνει αρνητικά τον τουρισμό. Κάθε απόγευμα καταφθάνουν «επαγγελματίες» επαίτες και δήθεν μικροπωλητές παρενοχλώντας  τους τουρίστες. Αν η αστυνόμευση  ήταν επαρκής το φαινόμενο αυτό δεν θα υπήρχε.

7) ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ: Στο Γυαλί Τζαμί παρά τις διαβεβαιώσεις  δεν βλέπουμε να ξεκινά η δημιουργία του.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι διαπιστώσεις μόνο δικές μας ή των συμπολιτών μας. Προέρχονται  από παράπονα  τουριστών και χρήσιμο θα ήταν να γίνει μια συνάντηση με τους αλλοδαπούς  υπεύθυνους τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ( οι ίδιοι έχουν πλούσια εμπειρία από την Ισπανία, την Τουρκία, την Ιταλία και οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις τους έχουν ιδιαίτερη αξία) για να σας τις μεταφέρουν καθώς και αυτοί γίνονται δέκτες παραπόνων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...