21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τα Σεϊτάν Λιμάνια στη λίστα με τις 15 πιο όμορφες παραλίες για το 2021 σύμφωνα με το Condé Nast

Ημερομηνία:

3 ελληνικές στις ομορφότερες ευρωπαϊκές παραλίες σύμφωνα με το Condé Nast Traveller

Στη λίστα με τις 15 καλύτερες ευρωπαϊκές παραλίες του διάσημου ταξιδιωτικού περιοδικού η Ελλάδα έχει τριπλή εκπροσώπηση.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το διάσημο ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveller δημοσίευσε τη λίστα του με τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης και φυσικά το ελληνικό χρώμα δεν θα μπορούσε να λείπει.

Και για να είμαστε δίκαιοι, όχι μόνο δεν λείπει, αλλά στη λίστα με τις 15 πιο όμορφες παραλίες για το 2021 σύμφωνα με το Condé Nast, φιγουράρουν τρεις διάσημες ελληνικές παραλίες, ανάμεσά τους και μία πασίγνωστη και πολυφωτογραφημένη παραλία στα Χανιά

Το διαμάντι του Ιονίου, το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας, το Κλέφτικο στη Μήλο, καθώς και το Σεϊτάν Λιμάνι στην Κρήτη.

Ρίξε μια ματιά στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης και ονειρέψου ότι βρίσκεσαι ήδη σε κάποια από αυτές και κάνεις τις βουτιές σου.

Santa Giulia, Κορσική

Η Κορσική αποτελούσε ανέκαθεν έναν από τους πιο μαγευτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως. Η λευκή αμμουδιά της παραλίας Santa Giulia είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού και κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες τουρίστες. Αν την επιλέξεις, καλύτερα να πας πρωί, προκειμένου να μην πέσεις πάνω στον συνωστισμό.

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Λογικά κάθε λίστα με παραλίες που σέβεται τον εαυτό της θα πρέπει να περιλαμβάνει το Πόρτο Κατσίκι. Η πιο διάσημη παραλία της Λευκάδας (ίσως και της Ελλάδας ολόκληρης) έχει καταγάλανα νερά και λευκό λεπτό βότσαλο, ενώ βρίσκεται κάτω από έναν πελώριο βράχο. Ένα απίστευτο σκηνικό, που αν δεν το έχεις δει από κοντά, τότε σίγουρα θα πρέπει να το βάλεις στη λίστα σου.

Calanque d’en Vau, Κασί, Γαλλία

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια διαφορετική παραλία. Πιο άγρια, αλλά εξίσου υπέροχη. Βρίσκεται στην ακτογραμμή της Μασσαλίας και τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα. Κυρίως από την αντανάκλαση, που κάνει η βλάστηση, που βρίσκεται στους γύρω βράχους.

"google ad"

Luskentyre, Isle of Harris, Σκωτία

Νόμιζες ότι η Βόρεια Ευρώπη στερείται όμορφων παραλιών; Κι όμως, στη Σκωτία βρίσκεται μία από τις ωραιότερες που μπορεί να επισκεφτεί κανείς. Λευκή άμμος και εκθαμβωτικά γαλάζια νερά μετατρέπουν το σκηνικό της συγκεκριμένης παραλίας της Νήσου Χάρις σε εξωτικό μέρος.

Kvalvika Beach, Lofoten islands, Νορβηγία

Και μιας και ανεβήκαμε βόρεια, ας πάμε λίγο πιο πάνω για μια στάση στη Νορβηγία. Εκεί συναντούμε την παραλία Kvalvika, η οποία κόβει την ανάσα. Αν και τα νερά της είναι σαφώς πολύ κρύα, η εικόνα της είναι παραμυθένια. Για όσους δεν τολμήσουν να βουτήξουν, τουλάχιστον μπορούν να βγάλουν φωτογραφίες.

Praia Do Carvalho, Πορτογαλία

Τουρίστες από όλη την Ευρώπη φτάνουν κάθε χρόνο στην Praia do Carvalho για να απολαύσουν τα όμορφα νερά και την υπέροχη αμμουδιά της. Αυτοί που θέλουν να ζήσουν την απόλυτη εμπειρία μάλιστα, σκαρφαλώνουν και σε κάτι βράχους, που βρίσκονται μέσα στη θάλασσα για μια βουτιά.

Zlatni Rat beach, Brac, Κροατία

Η παραλία που αποτελεί την πιο διάσημη καρτ-ποστάλ της Κροατίας. Οι περισσότεροι προτιμούν να τη φωτογραφίζουν με drone από ψηλά και όχι άδικα. Τα νερά της είναι ρηχά και την επιλέγουν αρκετές οικογένειες.

Cala Macarella, Μινόρκα, Ισπανία

Μπορεί πολλοί να σνομπάρουν τη Μινόρκα για χάρη της Μαγιόρκα, αλλά αν δουν την παραλία Cala Macarella θα αλλάξουν γνώμη. Αρκετοί είναι αυτοί που φτάνουν στη συγκεκριμένη παραλία με σκάφη και κάνουν τις βουτιές τους από εκεί. Τα νερά είναι σχεδόν διάφανα.

 

Beach Sveti Stefan, Μαυροβούνιο

Συνεχίζουμε με μια παραλία των Βαλκανίων όχι τόσο γνωστή στον απλό κόσμο. Κι αυτό γιατί από τη δεκαετία του 1960 αρκετοί ευκατάστατοι πολίτες της Ευρώπης έφταναν εκεί με τα κότερά τους και προτιμούσαν να κρατήσουν το μυστικό για την πάρτη τους. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, αρχίζει και αποκτάει φήμη. Όχι άδικα.

 

Κλέφτικο, Μήλος

Θα μπορούσε να λείπει το Κλέφτικο; Είναι από τις παραλίες που πραγματικά οποιαδήποτε περιγραφή κάνεις με λέξεις, υστερεί μπροστά σε αυτό που αντικρίζεις από κοντά. Τα νερά, οι βράχοι, οι σπηλιές που κρύβονται εκεί, δημιουργούν ένα συγκλονιστικό σκηνικό. Σε πάει σκάφος μέχρι εκεί, φοράς μάσκα και βουτάς για να ανακαλύψεις τα νερά του. Απλά μαγεία.

 

Playa de ses Illetes. Formentera, Ισπανία

Η Φορμεντέρα είναι το μικρότερο νησί των Βαλεαρίδων Νήσων. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως δεν έχει τρομερές παραλίες. Ίσα-ίσα. Η Playa de ses Illetes αποτελεί το κόσμημα του νησιού και όπως καταλαβαίνεις σπάνια θα την πετύχεις χωρίς κόσμο.

Butterfly Valley, Τουρκία

Ένα μικρό κολπάκι που κάνει θαύματα. Αυτό είναι η παραλία Butterfly Valley στη γειτονική Τουρκία. Βρίσκεται στο νότιο μέρος της χώρας, σχεδόν απέναντι από τη Ρόδο, και είναι ένας καλά κρυμμένος θησαυρός, το οποίο έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να ανακαλύπτουν κάποιοι τουρίστες.

Cala Coticcio, Σαρδηνία

Κρυστάλλινα νερά, βράχοι, βλάστηση και αμμουδιά. Τι άλλο να ζητήσεις αν βρεθείς στη Σαρδηνία; Όλα αυτά, λοιπόν, θα τα βρεις στην παραλία Cala Coticcio. Καλό θα ήταν να πας προετοιμασμένος βέβαια, καθώς δεν θα βρεις εκεί ούτε ομπρέλες, ούτε ξαπλώστρες.

Spiaggia Grande, Ποζιτάνο, Ιταλία

Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει στο Ποζιτάνο. Εκεί όλα είναι οργανωμένα απ’ άκρη σ’ άκρη και μάλιστα γεμίζουν σε χρόνο dt. Η πανέμορφη Spiaggia Grande είναι μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες του κόσμου, με τον χαρακτηριστικό βράχο να στέκει από πάνω της αγέρωχος, σε συνδυασμό με τα πολύχρωμα γραφικά σπιτάκια.

Σεϊτάν Λιμάνια, Κρήτη

Και η λίστα κλείνει με τα Σεϊτάν Λιμάνια, τα οποία βρίσκονται στη βορειοανατολική πλευρά της χερσονήσου του Ακρωτηρίου στη δυτική Κρήτη, 20 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων. Λωρίδες θάλασσας εισχωρούν ανάμεσα στις απόκρημνες βραχώδεις ακτές του Ακρωτηρίου δημιουργώντας μικρούς όρμους. Γιατί να μην είμαστε τώρα εκεί;

oneman.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...