25.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

Τα συγκροτήματα της ηλεκτρονικής σκηνής του Ρεθύμνου Hydra / Dot on Earth / Gemma ξεσήκωσαν το κοινό | Βίντεο

Ημερομηνία:

Όμορφα πράγματα συμβαίνουν στο Ρέθυμνο.

Τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο έχει δημιουργηθεί μία ξεχωριστή μουσική σκηνή, ηλεκτρονικών ήχων, με συγκροτήματα με ξεχωριστό στίγμα που τυγχάνουν ευρύτερης αναγνώρισης.

Οι Hydra, Dot on Earth και Gemma είναι τρία συγκροτήματα που μοιράζονται την αγάπη τους για τον ηλεκτρονικό ήχο. Ο ψυχεδέλελικός, προοδευτικός, darkwave χορευτικός ήχος, με breakbeat ρυθμούς αποτελούν το κοινό έδαφος που ενώνει τα συγκροτήματα και μας επιτρέπει να μιλούμε για σκηνή στο Ρέθυμνο.

Την Κυριακή 21 Ιούλη, τα τρία αυτά συγκροτήματα ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν μέρος του υλικού τους στον πολύ όμορφο χόρο του beach bar Tzamaika, στην παραλία στο Γεράνι Ρεθύμνου σε ένα live που έμεινε αξέχαστο σε όσους παρευρέθηκαν εκεί.

Σημειώνουμε ότι η τιμή εισόδου ήταν πολύ φιλική αφού και για τα τρία συγκροτήματα το κόστος ήταν 5 ευρώ εφόσον είχε αγοραστεί το εισιτήριο πριν τη συναυλία και 8 ευρώ στην είσοδο.

Δείτε βίντεο των Gemma:

Οι Gemma είναι ένα από τα πιο ανερχόμενα σχήματα στην ελληνική μουσική σκηνή. Το πρώτο τους LP ονομάζεται Gemma, κυκλοφόρησε το 2021 και συμπεριλαμβάνει 8 κομμάτια έχοντας λάβει φανταστικές κριτικές από τον τύπο, τα blogs και τα ραδιόφωνα από όλο τον κόσμο. Το δεύτερο τους LP κυκλοφόρησε το 2024 και ονομάζεται Δρόμοι. Με διάθεση χορευτική, ατμοσφαιρική και άλλες φορές σκοτεινή και συμμετοχές όπως του Μάριου Νταβέλη (Fundracar) και της Miss Zebra, οι Gemma κινούνται σε καινούργιους δρόμους, με διάθεση για εξωστρέφεια και πειραματισμό.

Δείτε βίντεο των DOT ON EARTH:

Οι Dot on Earth, ένα ηλεκτρονικό ντουέτο από το Ρέθυμνο, αποτελούμενο από τους Mihalis Flouris και OnAxis, θα μας παρασύρουν με τα synths και groove boxes τους σε έναν κόσμο αυτοσχεδιασμού. Με σεβασμό στην synth wave, dark wave και breakbeat μουσική, θα δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα γεμάτη μουσική έκφραση πάνω σε ανανεωμένο υλικό τους.

Δείτε βίντεο των HYΔRA:

Οι HYΔRA δημιουργήθηκαν στο Ρέθυμνο το φθινόπωρο του 2022. Το όνομα της μπάντας προέρχεται από τον μικροοργανισμό “ύδρα” που ζει σε λίμνες και ποτάμια και αποτελεί μυστήριο για τους επιστήμονες, λόγω της ικανότητας του να αναπλάθεται. Ο Costa Costantino (μπάσο, φωνή), ο Χρήστος Μανδάλης (σύνθεση, προγραμματισμός) και ο Πάνος Γεωργαλής (κιθάρες, θέρεμιν, εφέ) σχημάτισαν την μπάντα με σκοπό να μπλέξουν διάφορες μουσικές φόρμες δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο μουσικό αμάλγαμα, δημιουργώντας τους HYΔRA!

Την Άνοιξη του 2024, η Ελένη Αλμπαντάκη, βουτά οικειοθελώς στο υγρό βασίλειο της ύδρας. Βουλιάζει απαγγέλλοντας δυστοπικά ποιήματα με την υπέροχη φωνή της. Οι στίχοι της ήταν τελικά κομμάτια των HYΔRA, απλά η ίδια δεν το ήξερε. Η μουσική των HYΔRA είναι ηλεκτρονική, τελετουργική, άλλες φορές χορευτική με νοσταλγία 90’ς, άλλες φορές ατμοσφαιρική που “μπλέκεται” με σκοτεινά ποιήματα και εικόνες απ’ το μέλλον.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...