31.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στα δόντια των Δανειστών

Ημερομηνία:

Ο Επίτροπος Όλι Ρεν, ρωτήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στην Ελλάδα και για τυχόν προστασία των ανήμπορων Ελλήνων δανειοληπτών.Καμία προστασία, ούτε καν ως πρόθεση, δεν προέκυψε από την αυστηρή απάντηση του Επιτρόπου.

Αυτός, προέβη περαιτέρω και στην επισήμανση, ότι μέσω του πρόσφατου Μνημονίου, το Ελληνικό Κράτος έχει δεχτεί ως Δικαίωμα των Δανειστών ΚΑΙ την αναθεώρηση του Νόμου 3869/2010 για τα «υπερχρεωμένα νοικοκυριά».
Υπονοώντας έτσι, ότι τον πρώτο και τελευταίο λόγο και στο θέμα αυτό, έχει η Τρόϊκα.

Εκχωρήθηκε ανεπίτρεπτα δυνατότητα νομοθέτησης στα Ξένα Όργανα, στο θέμα που αφορά τους όρους και τις συνθήκες αποπληρωμής των ιδιωτικών χρεών των Ελλήνων πολιτών.

Υπάρχουν δικαιολογημένοι φόβοι, ότι οι Δανειστές θα προωθήσουν με αυτό τον τρόπο στο προσεχές μέλλον, ασφυκτικές μεθόδους στο θέμα των Δανείων, αποδυναμώνοντας κάθε προστασία του Δανειολήπτη.
Τούτο συμβαδίζει με τη Μνημονιακή Επιδίωξη φτωχοποίησης και εξάρτησης.
Ταυτόχρονα, η εναπομείνασα περιουσία των νοικοκυριών (σπίτια κλπ), διατρέχει μεγάλο κίνδυνο, μέσω της απειλής επίσπευσης κατασχέσεων, πλειστηριασμών κλπ.

Η Μνημονιακή Απειλή, μπαίνει πλέον στα Τελικά Στάδια.
Η ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ, αποτελεί χωρίς άλλο, τη Μόνη Δίκαιη Απάντηση.

www.1millionsignatures.eu www.seisachtheia.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ