18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Τελεσίγραφο Υπουργών προς Μπόρις Τζόνσον: Ή φεύγεις, ή φεύγουμε – Στέλνουν υπεύθυνο κομματικής πειθαρχίας

Ημερομηνία:

Οι Βρετανοί υπουργοί στέλνουν υπεύθυνο κομματικής πειθαρχίας να πει στον Μπόρις Τζόνσον ότι πρέπει να παραιτηθεί. Η αντιπροσωπεία των ανώτερων πολιτικών δήλωσε στον Κρις Χίτον-Χάρις ότι η θέση του πρωθυπουργού είναι πια «μη βιώσιμη» και θέλουν να μεταφέρει τα νέα, όπως μεταδίδει το Sky News.

Πολιτική συντάκτρια του ίδιου μέσου ενημερώθηκε ότι ο υπεύθυνος κομματικής πειθαρχίας είναι ήδη στο κτίριο, ενώ πολιτικός συντάκτης επικαλούμενος πηγές σημειώνει ότι θα παραδώσει το «τελικό τελεσίγραφο» στον Τζόνσον, λέγοντας «ή φεύγετε ή φεύγουμε». Η πολιτική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βρετανία είναι άγνωστο πώς θα εξελιχθεί με αναλυτές ωστόσο να επισημαίνουν ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τον πρωθυπουργό.

Αμετακίνητος δήλωσε ο Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός που είναι αντιμέτωπος με μία πρωτοφανή κρίση ρωτήθηκε κατά την άφιξή του για μια προγραμματισμένη εμφάνιση ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής αν θα παραιτηθεί, και απάντησε: «Όχι, όχι, όχι».

Σε ερώτηση από ένα μέλος της επιτροπής εάν θα εξακολουθεί να είναι αύριο πρωθυπουργός, ο Τζόνσον απάντησε: «Φυσικά».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος με μία νέα πρόταση μομφής, που ίσως ξεκινήσει και από σήμερα. Οι Τόριδες που αποχωρούν από τις θέσεις τους προσπαθούν να αλλάξουν τους κανόνες της Επιτροπής 1922 και να φέρουν ξανά τον Τζόνσον αντιμέτωπο με ψήφο εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...