11.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Τελετή θυρανοιξίας του Ιερού Ναού Αγίων Πορφυρίου και Παϊσίου στο Μαρουλά Ρεθύμνου | Φωτός

Ημερομηνία:

Εκατοντάδες πιστοί τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή των θυρανοιξίων του νεόδμητου Ιερού Ναού των Αγίων Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου και Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ενορία του Μαρουλά Ρεθύμνης το απόγευμα της 11ης Ιουλίου 2018.

Ο ναός είναι κτισμένος σε αμφιθεατρική θέση, όπου στα ανατολικά ορθώνεται ο επιβλητικός Ψηλορείτης και μπροστά απλώνεται ο απέραντος ρεθεμνιώτικος ελαιώνας που φθάνει μέχρι το οροπέδιο του Αρκαδίου. Στο βάθος το καταγάλανο κρητικό πέλαγος ταξιδεύει το βλέμμα του επισκέπτη.

Ο ναός κτισμένος με μαύρη πέτρα του τόπου, εναρμονίζεται απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον. Τα θυρανοίξια τελέστηκαν από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο, ενώ πλήθος ιερέων έδωσαν το παρόν. Οι πιστοί προσήλθαν στον ναό με πνεύμα υπομονής και κατάνυξης. Άνθρωποι που έφθασαν με πίστη από το Ρέθυμνο, τα Χανιά, το Ηράκλειο, αλλά και μακρύτερα, τη Μάλτα, τη Ρωσία, το Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής και αλλού…

Την επόμενη μέρα, ημέρα μνήμης του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ναό, ενώ μετά την ολοκλήρωση της και την ακολουθία της αρτοκλασίας, παρατέθηκε κρητικό κέρασμα, ενώ έγινε και η κλήρωση δώρων.

Ο ναός είναι ο πρώτος που κτίζεται στην Κρήτη και αφιερώνεται στους δύο αυτούς νέους αγίους της Ορθοδοξίας.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Ευχαριστήριο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου για τη στήριξη στις κινητοποιήσεις

Σε μια δημόσια παρέμβαση με σαφές πολιτικό και κοινωνικό...