15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τελικά, κ. Μητσοτάκη, ο ιός πώς κολλάει; Στο όρθιο ή στο σκαμπο;

Ημερομηνία:

Και μετά αναρωτιούνται γιατί τόσοι πολλοί συμπολίτες μας δεν προχωρούν στους εμβολιασμούς…

Το “τέλος” στους όρθιους στους χώρους διασκέδασης ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς σήμερα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Το μέτρο στοχεύει προφανώς στην εικόνα που παρουσιάζεται σε κλαμπ – κυρίως της Αθήνας – όπου οι νέοι συνωστίζονται, όμως μοιράζει τόσο …παράωρο.

Βλέπετε, μόλις πριν λίγους μήνες η ίδια κυβέρνηση απαιτούσε από τους πολίτες να μην κάθονται στις καφετέριες αλλά να παραμένουν όρθιοι στους εξωτερικούς χώρους.

Το είχαμε επισημάνει τότε στην αρθρογραφία μας, ότι το μέτρο αυτό ήταν παράλογο, αφού το αποτέλεσμά του ήταν να συνωστίζονται οι άνθρωποι με τα ποτά στο χέρι στο… όρθιο, αντί να κάθονται με τις παρέες τους στα τραπεζάκια των καφετεριών. Ακόμα χειρότερα, πολλοί, μην έχοντας άλλη διέξοδο για τη διασκέδασή τους, προχωρούσαν στη διοργάνωση πάρτι σε σπίτια. Εκεί δηλαδή που η αστυνομία δε μπορουσε εύκολα να τους ελέγξει.

Τώρα, η κυβέρνηση πάει ανάποδα. Απαγορεύει το όρθιο και επιτρέπει μόνο να κάθονται στα τραπεζάκια. Η απόφαση αυτή θα ήταν ορθολογική αν είχε παρθεί πριν μερικούς μήνες όμως τώρα δεν είναι.

Τώρα, στις καφετέριες κάθονται ήδη στα τραπεζάκια! Πού δεν κάθονται σε τραπεζάκια; Μα στα κλαμπ! Στα κλαμπ όμως δεν υπάρχουν τραπεζάκια και καρέκλες.

Γίνεται να λειτουργούν χορευτικά κλαμπ με όλους τους πελάτες καθισμένους σε σκαμπό;

Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι είδους απόφαση ειναι αυτή και πώς θα εφαρμοστεί. Και στο μόνο που καταλήγουμε είναι ότι τελικώς είναι άλλη μια απόφαση δίχως λογική που μόνο προκαλεί σύγχυση στους πολίτες.

Ειναι η ίδια σύγχυση που έχει οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας να καθυστερούν την απόφασή τους να εμβολιαστούν. Η σύγχυση που μετατρέπεται σε έλλειμμα εμπιστοσύνης προς τις αρχές και τους επιστήμονες, που εν τέλει γίνεται επικίνδυνη για όλους μας.

Άραγε, με τέτοιες αποφάσεις πώς θα πείσεις τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν;

Θα φταίνε αυτοι, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, αν πάμε σε ένα νέο λοκντάουν, ή η αλλοπρόσαλλη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση που μια απαγορεύει στους ανθρώπους να κάθονται και την άλλη να μένουν όρθιοι;

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ