18.8 C
Chania
Friday, May 10, 2024

Τεράστια εξοικονόμηση για τις τράπεζες από τις νέες τεχνολογίες με περικοπή 200.000 θέσεων εργασίας, όμως συνεχίζουν να χρεώνουν τους πελάτες

Ημερομηνία:

Καθώς όλο και περισσότερες νέες τεχνολογίες κυκλοφορούν στην εποχή μας, αντικαθιστώντας όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του ανθρώπινου εργατικού δυναμικού, μία έκθεση των αναλυτών της Wells Fargo, υποδηλώνει ότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, οι τράπεζες των ΗΠΑ θα μειώσουν κατά 200.000 τις θέσεις εργασίας. Ο αναλυτής της Βρετανικής Wall Street, Mike Mayo, σημείωσε ότι οι περικοπές αυτού του μεγέθους θα αποτελέσουν πάνω από το 10% των συνολικών τραπεζικών θέσεων εργασίας και θα ανοίξουν το δρόμο για μια «χρυσή εποχή τραπεζικής αποδοτικότητας», ανέφεραν οι Financial Times.

Η ομάδα αναλυτών της Wells Fargo για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και την τεχνολογία, εξέτασε τον αντίκτυπο της τεχνολογίας σε όλο τον τραπεζικό κλάδο στις Η.Π.Α. Η έκθεση 225 σελίδων προτείνει πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να μειώσει το κόστος επεξεργασίας των υποθηκών κατά 10% με 20%. Το Cloud computing, από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικές εξοικονομήσεις, ενώ το Big Data θα επέτρεπε «περισσότερο surgical marketing».

Οι τράπεζες έχουν προβλέψει ότι τα μηχανήματα θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup, Mike Corbat, δήλωσε ότι «δεκάδες χιλιάδες» εργαζόμενοι τηλεφωνικών κέντρων, θα μπορούσαν να αντικατασταθούν. Ο John Cryan, πρώην αφεντικό της Deutsche Bank, προειδοποίησε το 2017 ότι μέχρι και το ήμισυ του εργατικού δυναμικού των τραπεζών θα μπορούσε να χαθεί. Ωστόσο, τα στοιχεία της FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στη βιομηχανία έχει μειωθεί μόλις 16 φορές από το 1935.

Οι τράπεζες των Η.Π.Α. είδαν ένα θετικό γεγονός το περασμένο έτος: Καμία τράπεζα δεν είχε καθοδική πορεία. Σύμφωνα με μια αναφορά τον Ιανουάριο, το περασμένο έτος ήταν η πρώτη φορά από το 2006 που ούτε μία τράπεζα των ΗΠΑ δεν παρουσίασε ύφεση κατά τη διάρκεια του έτους και η τρίτη φορά από την ίδρυση του FDIC το 1933.

Οι λόγοι, σύμφωνα με την έκθεση ήταν: η οικονομική επέκταση, οι κανονισμοί που θεσπίστηκαν μετά την ύφεση, που βελτιώνουν τον κίνδυνο για τις τράπεζες και οι αλλαγές εταιρικού φόρου του Προέδρου Donald Trump.

secnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

47 μετανάστες διασώθηκαν νότια της Γαύδου – Φιλοξενούνται προσωρινά στα Χανιά

Συνολικά 47 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε σκάφος στη...

Τον καταπλάκωσε το τρακτέρ που οδηγούσε

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα ένας 60χρονος στον Μυλοπόταμο. Πρόκειται σύμφωνα με το goodnet.gr, για...