18.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Τεράστιες καταστροφές σε εσπεριδοειδή, ελαιοπαραγωγή και οπωροκηπευτικά σε περιοχές των Χανίων από την κακοκαιρία

Ημερομηνία:

Πολύ μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στις αγροτικές καλλιέργειες του νομού Χανίων εξαιτίας της κακοκαιρίας. Αυτό επισημάνει σε δελτίο τύπου της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων και ζητά τη λείψη συγκεκριμένων μέτρων.

Πιο αναλυτικά σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Τις τελευταίες μέρες οι αγροτικές καλλιέργειες του νομού Χανίων έπαθαν μεγάλες ζημιές λόγω της κακοκαιρίας. Σε συγκεκριμένες περιοχές όπως του κάμπου των Χανίων ή του πρώην Δήμου Μουσούρων αλλά και αλλού οι καταστροφές είναι τεράστιες ειδικά στα εσπεριδοειδή, την ελαιοπαραγωγή και τα υπαίθρια οπωροκηπευτικά. Παλεύουμε και απαιτούμε ώστε:

  • Άμεσα να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί που έμειναν χωρίς σοδειά φέτος. ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικός φορέας με πλήρη ασφάλιση από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στην παραγωγή και στο κεφάλαιο. Αποζημίωση στο 100% της Ζημιάς. Να επανέλθει στον προηγούμενο νόμο για την καταβολή της εισφοράς με βάση τα τιμολόγια και την πραγματική παραγωγή.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα για την απορρόφηση των εσπεριδοειδών με τιμές που να διασφαλίζουν το εισόδημα των παραγωγών.
  • Να θεσμοθετηθούν ικανοποιητικές κατώτερες τιμές σε όλα τα φυτικά και ζωτικά προϊόντα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας διασφαλίσουν αξιοπρεπές εισόδημα.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βραβεία στο Hackathon Καινοτομίας της έκθεσης InnoDays 2025 για φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Δυναμική παρουσία του Πανεπιστημίου Κρήτης στην έκθεση InnoDays 2025:...

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων στη Βαρσοβία

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διεθνές...