13.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Τεράστιο κύκλωμα εμπορίας ηρωίνης στην Κρήτη με “εγκέφαλο” φυλακισμένο στην Αγιά

Ημερομηνία:

Με αφορμή την εξάρθρωση της 35μελους σπείρας από τα Χανιά που -με εντολές του έγκλειστου στις φυλακές της Αγιάς αρχηγού της- διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και άλλων ναρκωτικών σε όλη την Κρήτη, ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, κ. Αρτέμης Κουτσαυτάκης, έκανε λόγο για ένα σταθερό και συνεπές έργο κατά της εγκληματικότητας και παρουσίασε τα στοιχεία του τελευταίου χρόνου.

Παράλληλα, λεπτομέρειες για την τωρινή υπόθεση, έδωσε στους δημοσιογράφους, ο Διευθυντής Ασφαλείας Χανίων, κ. Παρασκευάς Χηνόπουλος.

Μια ζωή… μεγαλέμπορος ναρκωτικών ο “εγκέφαλος”

Χαρακτηριστικό είναι, ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, αρχηγός της οργάνωσης, ήταν ένας 52χρονος Χανιώτης, έγκλειστος στις κλειστές φυλακές στην Αγιά, όπου βρίσκεται προφυλακισμένος για ίδια υπόθεση και ο οποίος είναι παλιός γνώριμος των Αρχών. Μαζί του στη φυλακή αλλά και στο έγκλημα, ο 32χρονος συγκαρατούμενος και συνεργός του που επίσης συνελήφθη.

Συλλήψεις και ευρήματα 

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθησαν ακόμα δέκα ημεδαποί ηλικίας από 27 έως 52 ετών, δύο ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 42 και 26 ετών και μία 33χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρωσίας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων,

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν και στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (φώτο): Συνολική ποσότητα ηρωίνης (532) γραμμάριων. 

Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Είκοσι τέσσερα (24) ναρκωτικά δισκία. Χρηματικό ποσό (1.885) ευρώ, ως προερχόμενο από την εγκληματική δράση. Τέσσερα  Ι.Χ.Ε. οχήματα, ως μέσα κίνησης των μελών της οργάνωσης και δεκαέξι συσκευές κινητών τηλεφώνων, ως μέσα επικοινωνίας.

Στην αστυνομική επιχείρηση συνέδραμαν, επιπλέον αστυνομικοί Υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης  Αττικής.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται επιπλέον δύο (2) ημεδαποί, μια 60χρονη ημεδαπή, ένας άγνωστος, υπήκοος Αλβανίας καθώς και λοιποί άγνωστοι δράστες, για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.

Κατηγορίες

Οι κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει δεκαεννέα (19) ακόμη άτομα, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν τρίμηνης εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, με σκοπό την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης.

Τον τελευταίο χρόνο

Ο αστυνομικός διευθυντής, ταξίαρχος κ. Αρτέμης Κουτσαυτάκης, τόνισε τα εξής:

“Με σταθερότητα και συνέπεια τηρούμε τη δέσμευση, την οποία δώσαμε στην κοινωνία των Χανίων πριν από ένα χρόνο. Η δέσμευση ότι, θα είμαστε σε κάθε είδους παραβατικές συμπεριφορές, σε κάθε μορφή εγκληματικότητας με μοναδικό στόχο την υπεράσπιση έννομων αγαθών, είναι υποχρέωσή μας.

Από την πλευρά μας, καταβάλλεται καθημερινά προσπάθεια ώστε αξιόποινες πράξεις και παράνομες ενέργειες βαρύνουσας σημασίας, να καταπολεμούνται και να αποτρέπονται.

Τον τελευταίο χρόνο, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, έχουν εξαρθρωθεί 11 εγκληματικές οργανώσεις και έχουν συλληφθεί συνολικά 65 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη. Έχουν κατασχεθεί το ίδιο χρονικό διάστημα, 26 κιλά κάνναβη, 774 γραμμάρια ηρωίνη, 397 γραμμάρια κοκαϊνη, και 1333 ναρκωτικά χάπια, με αποτέλεσμα ένα δυνατό χτύπημα στην εγκληματικότητα.”

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της αστυνομίας

Συνελήφθησαν, χθες (29.01.2014), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, (16) άτομα ηλικίας από 26 έως 52 ετών, οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικά στην Κρήτη. Επιπλέον, αναζητούνται δύο (2) ημεδαποί, μία (1) 60χρονη ημεδαπή και λοιποί άγνωστοι δράστες, οι οποίοι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση.

Οι κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει δεκαεννέα (19) ακόμη άτομα, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν τρίμηνης εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, με σκοπό την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, συνελήφθησαν χθες ένας 52χρονος ημεδαπός, έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης, ο οποίος είχε αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση, ένας ακόμη 32χρονος ημεδαπός, έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης και δέκα (10) ημεδαποί ηλικίας από 27 έως 52 ετών, δύο ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 42 και 26 ετών και μία (1) 33χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρωσίας.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν και στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Συνολική ποσότητα ηρωίνης (532) γραμμάριων.
• Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
• Είκοσι τέσσερα (24) ναρκωτικά δισκία.
• Χρηματικό ποσό (1.885) ευρώ, ως προερχόμενο από την εγκληματική δράση.
• Τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. οχήματα, ως μέσα κίνησης των μελών της οργάνωσης και
• Δεκαέξι (16) συσκευές κινητών τηλεφώνων, ως μέσα επικοινωνίας.

Στην αστυνομική επιχείρηση συνέδραμαν, επιπλέον αστυνομικοί Υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται επιπλέον δύο (2) ημεδαποί, μια 60χρονη ημεδαπή, ένας άγνωστος, υπήκοος Αλβανίας καθώς και λοιποί άγνωστοι δράστες, για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.

zarpa.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρίχνει λάδι στη φωτιά η κυβέρνηση – Αντιμέτωποι με κατηγορίες για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες από την Κρήτη

Με κατηγορίες για «εγκληματική οργάνωση» βρίσκονται αντιμέτωποι αγρότες από...

“Ο διάλογος θα γίνει με τα τρακτέρ στους δρόμους”, διαμηνύουν οι αγρότες

Αποφασισμένοι να πάνε τον αγώνα τους μέχρι τέλους εμφανίζονται οι...

Περιφέρεια Κρήτης: Πολιτική σύγκρουση για το αγροτικό – «Πυρά» Λαϊκής Συσπείρωσης για τη στάση της πλειοψηφίας

Σε πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης μετατράπηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο...