29.8 C
Chania
Wednesday, May 22, 2024

“Τερματισμός”: Η ιστορία του ασπρομάλλη κρητικού μαραθωνοδρόμου Ιδομενέα Αβραμάκη σε ντοκιμαντέρ | Βίντεο

Ημερομηνία:

  • “Η ελευθερία είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Όταν τρέχεις είσαι ένας ελεύθερος άνθρωπος.”
  • “Αισθάνομαι σα να είμαι 27 χρονών. Άργησα να ξυπνήσω! Με βλέπει ο κόσμος και γελά! Τι τρέχει αυτός; Δεν κουράζεσαι; Μου λένε. Μπά, είμαι λύκος.”
  • “Η γη είναι ελεύθερη για όλους τους ανθρώπους.”

Είχατε την εντύπωση ότι ο μαραθώνιος είναι ένα άθλημα αποκλειστικά για νέους και επαγγελματίες αθλητές; Το νέο ντοκιμαντέρ της Ελιάνας Αμπραβανέλ (που πριν από τρία χρόνια μάς είχε δώσει το αφοπλιστικό «Roughcut») έρχεται να σας αλλάξει γνώμη μια για πάντα.

«Ο Τερματισμός» είναι ένας οδηγός για σούπερ ήρωες της διπλανής πόρτας, ο οποίος παρακολουθεί τις ζωές τριών «αειθαλών εφήβων» που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει με κάθε χιλιόμετρο. Μετά την επιτυχημένη παρουσία του στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, «Ο Τερματισμός» θα προβληθεί και στον Θερινό Δημοτικό Κιν/φο Βηθλεέμ στο Ηράκλειο στις 24 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ.

Διασχίζοντας την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη, «Ο Τερματισμός» παρακολουθεί τις ζωές τριών ασπρομάλληδων μαραθωνοδρόμων που δεν βιάζονται να τερματίσουν.

Ο Ιδομενέας είναι ένας εύρωστος Κρητικός που τρέχει ξυπόλητος, φορώντας αρχαιοελληνική πανοπλία. Ο Αντώνης είναι ένας βοσκός του παλιού καιρού, που ανακάλυψε το ταλέντο του στο τρέξιμο όταν προσπέρασε κατά λάθος ένα λύκο που του είχε κλέψει ένα πρόβατο. Ο Στέλιος είναι ο γηραιότερος Έλληνας μαραθωνοδρόμος, που μοιάζει να τρέχει πρόσω ολοταχώς προς την αθανασία. Οι τρεις τους μοιράζονται μια εντελώς δική τους φιλοσοφία για το τρέξιμο. Ο μόνος λόγος που αγαπούν τη γραμμή του τερματισμού είναι γιατί τους φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον πραγματικό τους εαυτό.

Λίγα λόγια για την σκηνοθέτιδα:

Η Ελιάνα Αµπραβανέλ είναι σκηνοθέτης, εικαστικός και µαραθωνοδρόµος. Γεννήθηκε στην Ελλάδα και ζει µεταξύ Αθήνας και Τελ Αβίβ. Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές στα Οικονοµικά και την Ιστορία στην Ελλάδα και την Αγγλία, επέστρεψε στα θρανία, αποφοιτώντας από το τµήµα κινηµατογραφικών σπουδών του New York College το 2009. Το “Roughcut”, το πρώτο µεγάλου µήκους ντοκιµαντέρ της, έκανε πρεµιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιµαντέρ Θεσσαλονίκης το 2013, βγαίνοντας στους κινηµατογράφους λίγους µήνες αργότερα. “Ο Τερµατισµός” είναι η δεύτερη µεγάλου µήκους δουλειά της, ένα συναθλητικό ντοκιµαντέρ για δροµείς κάθε ηλικίας που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει µε κάθε επιπλέον χιλιόµετρο, όπως και η ίδια.

2016 Ο Τερµατισµός (ντοκιµαντέρ)

2013 Roughcut (ντοκιµαντέρ)

2010 Ο διακόπτης (µµ µυθοπλασία)

2008 Κέικ (µµ µυθοπλασία)

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ:

[vimeo url=”https://vimeo.com/158628717″]

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Πέτρος Παππάς έπεσε έξω… 27 δισ. στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Διορθωτική δήλωση έστειλε το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής του...

Χανιά: Μεγάλη άσκηση ευρείας κλίμακας στο Ναύσταθμο Κρήτης

Άσκηση ευρείας κλίμακας για την αντιμετώπιση καταστάσεων Μείζονος Ατυχήματος...

Χανιά: «Της φύσης περπατήματα» – Διαδρομή πεζοπορίας και παρατήρησης στο αστρομονοπάτι στα Κεραμειά

Έπειτα από την εξαιρετικά επιτυχή διοργάνωση του 2ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού...