Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Τετάρτη 10/4/2013 στα Δικαστήρια Χανίων, συμπαραστεκόμαστε-αντιστεκόμαστε στη στοχοποίηση της συμμετοχής στις διαδηλώσεις

Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, μια ενεργή συλλογικότητα μεταναστών και ελλήνων, που υπερασπίζεται δικαιώματα και εναντιώνεται σε διακρίσεις, έχει αυτή τη στιγμή ένα μέλος της κατηγορούμενο, με ένα βαρύ, αλλά πέρα για πέρα ψευδές και αβάσιμο κατηγορητήριο. Ο σύντροφος μας συμμετείχε σε ένα δημόσιο κάλεσμα, μια διαμαρτυρία, για το γεγονός του θανάτου νεαρού Χανιώτη, στην προσπάθεια του να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο.

Ο Νίκος Μαρκετάκης, γνωστός συντοπίτης μας για την αντιρατσιστική και αλληλέγγυα δράση του στα Χανιά, είναι θύμα της προσπάθειας της αστυνομίας να αποδώσει ενοχή για τα γεγονότα που ακολούθησαν (μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ), στους 2 συλληφθέντες (παρόμοιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ένας φοιτητής), με προφανή σκοπό την ποινικοποίηση της συμμετοχής τους σε κοινωνικούς αγώνες και δράσεις. Γιατί, αυτό έκανε το μέλος μας που κατηγορείται άδικα σήμερα, και καμιά αρχή και κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να το μετατρέψει σε αξιόποινη πράξη.

Στοχοποιείται η συμμετοχή στις διαδηλώσεις και σε κάθε είδους δράση αντίστασης και αλληλεγγύης, με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία.

Όμως εμείς έχουμε μάθει να διεκδικούμε το δίκιο μας, θαρρετά, δημόσια, με το πρόσωπο μας, με το ονοματεπώνυμο μας.

Απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας, με τη φωνή μας, στους δρόμους. Δεν έχουμε άλλο τρόπο.

Την Τετάρτη 10 Απριλίου το πρωί θα είμαστε στα δικαστήρια Χανίων, για να υπερασπίσουμε πρώτοι εμείς, τον συναγωνιστή και το σύντροφο μας, που βαρύνεται με κατηγορίες στηριζόμενες σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Θα είμαστε εκεί, γιατί οι πορείες, οι διαδηλώσεις δεν είναι παράνομες πράξεις, παράνομοι είναι όσοι μας στερούν το δικαίωμα στη ζωή.

Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Το προσκύνημα του τρόμου στη Μέκκα: Πάνω από 1.300 οι νεκροί υπό 52 βαθμούς Κελσίου

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι περισσότεροι από 1.300 πιστοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη…

3 hours ago

Κίσσαμος: Προφυλακίστηκαν 5 από τους 16 συλληφθέντες

Συνολικά πέντε άτομα προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους, που ολοκληρώθηκαν χθες (Κυριακή 23/06) το απόγευμα,…

3 hours ago

Τι ήταν τελικά το “άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο” που πέρασε πάνω από την Κρήτη;

Ένα ιπτάμενο αντικείμενο που διέσχισε την Κρήτη το βράδυ της Κυριακής έγινε viral στα social media με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν…

3 hours ago

Προς τον θερμότερο Ιούνιο που έχει καταγραφεί ποτέ οδεύει η Ελλάδα – Ανύπαρκτος ο χειμώνας στην Κρήτη!

Ο θερμότερος Ιούνιος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα εκτιμάται πιθανόν να είναι ο φετινός με βάση τις…

4 hours ago

Ο θάνατος βρήκε τον 20χρονο Μιχάλη στον γυρισμό από το γλέντι!

Δεν έχει τέλος ο βαρύς φόρος αίματος που πληρώνει η Κρήτη στην άσφαλτο. Νωρίς το…

4 hours ago

Συγκομιδή ρεκόρ για την Ελλάδα στο Βελιγράδι με 17 μετάλλια – Δεύτερη στη λίστα όλων των χωρών!

Ονειρική ήταν η παρουσία της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, κατακτώντας συνολικά 17…

4 hours ago

This website uses cookies.