22.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Τετάρτη 10/4/2013 στα Δικαστήρια Χανίων, συμπαραστεκόμαστε-αντιστεκόμαστε στη στοχοποίηση της συμμετοχής στις διαδηλώσεις

Ημερομηνία:

Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, μια ενεργή συλλογικότητα μεταναστών και ελλήνων, που υπερασπίζεται δικαιώματα και εναντιώνεται σε διακρίσεις, έχει αυτή τη στιγμή ένα μέλος της κατηγορούμενο, με ένα βαρύ, αλλά πέρα για πέρα ψευδές και αβάσιμο κατηγορητήριο. Ο σύντροφος μας συμμετείχε σε ένα δημόσιο κάλεσμα, μια διαμαρτυρία, για το γεγονός του θανάτου νεαρού Χανιώτη, στην προσπάθεια του να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο.

Ο Νίκος Μαρκετάκης, γνωστός συντοπίτης μας για την αντιρατσιστική και αλληλέγγυα δράση του στα Χανιά, είναι θύμα της προσπάθειας της αστυνομίας να αποδώσει ενοχή για τα γεγονότα που ακολούθησαν (μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ), στους 2 συλληφθέντες (παρόμοιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ένας φοιτητής), με προφανή σκοπό την ποινικοποίηση της συμμετοχής τους σε κοινωνικούς αγώνες και δράσεις. Γιατί, αυτό έκανε το μέλος μας που κατηγορείται άδικα σήμερα, και καμιά αρχή και κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να το μετατρέψει σε αξιόποινη πράξη.

Στοχοποιείται η συμμετοχή στις διαδηλώσεις και σε κάθε είδους δράση αντίστασης και αλληλεγγύης, με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία.

Όμως εμείς έχουμε μάθει να διεκδικούμε το δίκιο μας, θαρρετά, δημόσια, με το πρόσωπο μας, με το ονοματεπώνυμο μας.

Απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας, με τη φωνή μας, στους δρόμους. Δεν έχουμε άλλο τρόπο.

Την Τετάρτη 10 Απριλίου το πρωί θα είμαστε στα δικαστήρια Χανίων, για να υπερασπίσουμε πρώτοι εμείς, τον συναγωνιστή και το σύντροφο μας, που βαρύνεται με κατηγορίες στηριζόμενες σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Θα είμαστε εκεί, γιατί οι πορείες, οι διαδηλώσεις δεν είναι παράνομες πράξεις, παράνομοι είναι όσοι μας στερούν το δικαίωμα στη ζωή.

Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...