16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Τζίροι εκατομμυρίων στο καρναβάλι Ρεθύμνου

Ημερομηνία:

Η Κρήτη που αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και το 2022 επανέκαμψε με επιτυχία, ξεπερνώντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, κι έρχεται να τραβήξει και πάλι πάνω της τα φώτα των προβολέων λόγω των εκδηλώσεων της Αποκριάς με το καρναβάλι του Ρεθύμνου.

Όπως αναφέρει ο Μανώλης Τσακαλάκης, πρόεδρος του συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης, οι εκδηλώσεις της Αποκριάς πριν από την πανδημία υπολογίζεται ότι απέδιδαν στην τοπική κοινωνία τζίρο της τάξεως των δέκα εκατομμυρίων ευρώ, για το διάστημα που αφορούσε την τελευταία εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου και του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

«Φέτος, όπως δείχνουν οι κρατήσεις, αναμένουμε να κινηθούμε περίπου στα ίδια επίπεδα. Υπολογίζουμε ότι θα έχουμε 15-18.000 καρναβαλιστές και κόσμο από όλη την Κρήτη. Την εβδομάδα των αποκριών έρχονται πολλοί επισκέπτες και από το εξωτερικό, όπως η Κύπρος, από Σκανδιναβικές χώρες και από αλλού. Είναι επίσης πάρα πολλοί που έρχονται από Αθήνα και ευρύτερα από Στερεά Ελλάδα.

Όλα αυτά σε μια περίοδο, που δεν υπάρχει ουσιαστικά ψυχή, διότι είναι η περίοδος που στην πόλη ζωή δίνει η φοιτητική κοινότητα», επισημαίνει ο κ.Τσακαλάκης. «Φέτος έχουμε διαθέσιμες περισσότερες από 2000 κλίνες μέσα στο Ρέθυμνο. Κάποιες χρονιές άνοιγαν επιπλέον και ορισμένα μεγάλα ξενοδοχεία 500 κλινών, φέτος δεν ξέρουμε ακόμα, θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση», επεσήμανε.

Το Ρέθυμνο προετοιμάζει το καρναβάλι τουΗ αρμόδια αντιδήμαρχος και μία από τις βασικές παρουσίες στη διοργάνωση του καρναβαλιού, Πέπη Μπιρλιράκη, η οποία μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι: «Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι η κινητήριος δύναμη αλλά και πολλές φορές η αφετηρία της αισιοδοξίας μας και της ελπίδας». Υποστήριξε μάλιστα πως: «Από τους τουριστικούς πράκτορες αλλά και μηνύματα που λαμβάνουν, υπάρχει πολύ έντονο ενδιαφέρον από Ευρώπη, Αμερική και άλλες χώρες με τα ξενοδοχεία και τα άλλα καταλύματα να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα».

Όπως είπε η κ. Μπιρλιράκη υπάρχει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια «…να κινητοποιήσουμε τον κόσμο, τους εμπόρους, τους ξενοδόχους, και όλους για να είναι μία πόλη ζωντανή φωτισμένη, για να υποδεχτούμε τον κόσμο που αναμένουμε μετά από τρία χρόνια αποχής. Τα ξενοδοχεία που είναι ανοιχτά έχουνε πολύ μεγάλες πληρότητες. Υπάρχουν επίσης ξενοδοχεία που κάθε χρόνο ανοίγουν και έχουν συγκεκριμένους επισκέπτες, αφού αρκετοί καρναβαλικοί επισκέπτες επιλέγουν πάντα το ίδιο ξενοδοχείο για να μείνουν.

Έχουμε επίσης τα ενοικιαζόμενα και τις βίλες με πολύ καλές πληρότητες και φυσικά τα Airbnb που έχουν μία ιδιαίτερη κίνηση αφού και πέρα από τις ημέρες του καρναβαλιού κατεβαίνουν οικογένειες, μεγάλες παρέες από όλη την Ελλάδα από όλη την Κρήτη, μένουν σε σπίτια της πόλης. Συλλέγουμε στοιχεία, ακούμε και μαθαίνουμε ότι η πόλη θα έχει ξανά πολύ κόσμο που θα βρεθεί και στην ενδοχώρα μιας και όπως έχουμε αντιληφθεί, πολλοί θα χρειαστεί να μείνουν και Χανιά και Ηράκλειο και στα χωριά του Ρεθύμνου.

Η κοινωνία του Ρεθύμνου μια μεγάλη αγκαλιά. Το καρναβάλι του Ρεθύμνου είναι από τους πιο σημαντικούς θεσμούς, ενώνει την κοινωνία είναι δημιουργικός θεσμός και δίνει μία πάρα πολύ μεγάλη ένεση οικονομική στην καρδιά του χειμώνα στην οικονομία του Ρεθύμνου και βέβαια ολόκληρου του νησιού. Διότι εκτός από το Ρέθυμνο είναι γνωστό πλέον ότι αρκετοί επισκέπτες του καρναβαλιού ταξιδεύουν και σε όμορους νομούς ως απόδραση.

Να σας ενημερώσω πως έχουν σωθεί επιχειρήσεις, ιδιαίτερα την περίοδο της οικονομικής κρίσης, διότι ο τζίρος που κάνουν μέσα σε ένα τριήμερο είναι παρόμοιος με τους τζίρους των μηνών υψηλής τουριστικής κίνησης».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...