24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Τζαβάρας για υποκλοπές: “Ντροπή για τη δημοκρατία η στάση των συστημικών ΜΜΕ”

Ημερομηνία:

“Ντροπή για τη Δημοκρατία” χαρακτηρίζει τη στάση των συστημικών ΜΜΕ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις υποθέσεις των υποκλοπών.

Ο κ. Τζαβάρας, μιλώντας στην εφημερίδα “Πελοπόννησος” έκανε λόγο για “ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που συνέβησαν στην θητεία του Πρωθυπουργού”, καλώντας τον να “σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά των συστημικών ΜΜΕ, για τη στάση που διατηρούν, με το να “σιωπούν” επί του θέματος, τη στιγμή που διεθνή Μέσα, με εκτενή ρεπορτάζ “ασχολούνται με αυτή την υπόθεση και τα δικά μας τη θεωρούν ήσσονος σημασίας”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Τζαβάρα:

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Η λειτουργία του πολιτεύματος έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα και ο πρωθυπουργός οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να δώσει εντολή ν’ αποκαλυφθούν τα πάντα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας. Θεωρώ πως είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που συνέβησαν στην θητεία του. Και γι’ αυτό η αντιπολίτευση θα το πάει ως το τέλος.

Πρέπει, λοιπόν, ο πρωθυπουργός ν’ αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν με διαδικασίες αμερόληπτες και ανεπηρέαστες, τόσο στο πολιτικό, όσο και στο κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Άλλωστε, η συγκάλυψη θεμάτων που άπτονται της προσβολής των ατομικών δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών είναι ασυμβίβαστη με την ιδεολογία και τη δημοκρατική κουλτούρα της ΝΔ.

Πολλώ δε μάλλον που κάθε νομιμότητα που προκύπτει από την εφαρμογή των διατάξεων του Συντάγματος και των Νόμων ισχύει αφεαυτής, χωρίς να απαιτείται η πολιτική αποδοχή της από οποιοδήποτε κρατικό όργανο.

Ο έλεγχος του κύρους των πράξεων ή παραλείψεων της Διοίκησης ανήκει στη δικαστική εξουσία. Θα μπορούσε, συνεπώς, ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου να ερευνήσει τυχόν πράξεις ή παραλείψεις της εισαγγελέως που είναι αποσπασμένη στην ΕΥΠ, για να κριθεί η νομιμότητα των ενεργειών της.

Προσωπικά, δεν βλέπω εκλογές άμεσα, γιατί με τέτοιο κλίμα θα ξέφευγε η κατάσταση. Δεν συμφέρουν τη Δημοκρατία πρόωρες εκλογές.

Και κάτι τελευταίο: είναι ντροπή για τη Δημοκρατία η στάση των συστημικών Μέσων Ενημέρωσης. Δεν μπορεί σ’ όλο τον κόσμο μεγάλα Μέσα με παγκόσμια εμβέλεια ν’ ασχολούνται μ’ αυτή την υπόθεση και τα δικά μας να τη θεωρούν ήσσονος σημασίας. Δεν είναι δημοκρατική στάση αυτό.

Είναι ντροπή για τη Δημοκρατία να μην υπάρχουν Μέσα που, με όρους αμεροληψίας και αντικειμενικότητας, μάχονται να ενημερώσουν τον κόσμο για το τι πραγματικά συνέβη σ’ αυτή την υπόθεση. Η διακίνηση διαρροών δεν είναι ενημέρωση…”.

news247.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...