19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Τζανάκης: Υπερμεταδοτική η Όμικρον 5 στο νησί – Αύξηση των κρουσμάτων

Ημερομηνία:

Δυσοίωνες είναι η προβλέψεις για την πορεία του κορωνοιού όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και σε όλη τη χώρα καθώς οι υποπαραλλαγές της Όμικρον δημιουργούν ασφυκτικό κλοιό με τις νοσήσεις να εκτοξεύονται το επόμενο διάστημα.

Αυτά ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Νίκος Τζανάκης, τονίζοντας ότι η Όμικρον 5 που κυριαρχεί στην Κρήτη αυτό το διάστημα είναι η πλέον υπερμετοδοτική και ότι είμαστε προ των πυλών για το 6ο κύμα της πανδημίας.

1500 με 2000 τα κρούσματα στην Κρήτη

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Τζανάκη τα 654 κρούσματα που έχουμε σήμερα στο νησί θα υπερδιπλασιαστούν και αναμένεται να φτάσουν τα 1500 με 2000 σε καθημερινή βάση, ενώ σε όλη την Ελλάδα από 5000 θα εκτοξευθούν σε 17 με 20.000.

Μάλιστα για να δώσει το μέγεθος της αύξησης σε ποσοστό ανέφερε ότι από το Μάιο μέχρι σήμερα είχαμε αύξηση 350% στις μολύνσεις, την ώρα που δεν δηλώνονται και όλα τα κρούσματα κορωνοιού.

Αύξηση νοσηλειών

Επίσης άλλο σημαντικό στοιχείο, ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται ξανά σε σχέση με την πανδημία είναι και το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται σήμερα 16 ασθενείς με τεράστια αύξηση τις τελευταίες 15 ημέρες ενώ σε επίπεδο Ελλάδας έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές κατά 70 με 80%.

Χρήση μάσκας για προφύλαξη

Συνέστησε τέλος τη χρήση μάσκας σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός παρά το γεγονός ότι έχει καταργηθεί ενώ απέκλεισε τη λήψη νέων μέτρων τουλάχιστον μέσα στο καλοκαίρι και τη συνέχιση των εμβολιασμών.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...