13.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Τηλεδιάσκεψη με Πλεύρη για τη δομή μεταναστών στην Κρήτη-Επιμένει το Υπουργείο σε κλειστή μόνιμη δομή

Ημερομηνία:

Με την κυβέρνηση να επιμένει για τη δημιουργία τουλάχιστον μίας μόνιμης κλειστής δομής για τη «φιλοξενία» μεταναστών και προσφύγων στην Κρήτη και τοπικούς παράγοντες να επιμένουν πως μόνο χώρους προσωρινής παραμονή, μέχρι την αναχώρηση των μεταναστών για την ηπειρωτική Ελλάδα μπορεί να σηκώσει το νησί, μία ακόμα συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι.

Στην τηλεδιάσκεψη που -σύμφωνα με πληροφορίες- είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσεις στις 15:00, θα συμμετέχουν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης, και η Χανιώτισσα υφυπουργός Σέβη Βολουδάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και δημάρχου Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, ενώ πιθανή είναι και η συμμετοχή των δημάρχων Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και Αγίου Νικολάου, Μανώλη Μενεγάκη.

Με το περιεχόμενο της τηλεδιάσκεψης να παραμένει άγνωστο, εξακολουθούν να διακινούνται σενάρια για δημιουργία κλειστής δομής σε χώρο πρώην στρατοπέδου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έχουν εξεταστεί δύο τοποθεσίες σε κάθε νομό της Κρήτης. Ωστόσο, ξεχωρίζει το πρώην στρατόπεδο Ζωγραφάκη στο Καστέλι Ηρακλείου. Η συγκεκριμένη έκταση, η οποία βρίσκεται κοντά στην 133 Σμηναρχία Μάχης, έχει μέγεθος περίπου 13 στρέμματα και, με τις κατάλληλες επεμβάσεις, εκτιμάται ότι μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 700 ανθρώπους. Πρόκειται, μάλιστα, για χώρο που θεωρείται ιδιαίτερα κατάλληλος, επειδή είναι περιφραγμένος και διαθέτει υποδομές που διευκολύνουν την άμεση προσαρμογή του σε κέντρο κλειστού τύπου.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτοκτηνοτρόφων με την Κυβέρνηση

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μποδοσάκη...

Ο αόρατος κόσμος γύρω από την κτηνοτρόφια: 60+ επαγγέλματα που δεν βλέπουμε

Πίσω από κάθε μονάδα εκτροφής λειτουργεί ένα ευρύ, τεχνικό...