22.8 C
Chania
Thursday, October 3, 2024

Τηλεφώνημα για βόμβα στα Δικαστήρια Χανίων

Ημερομηνία:

Στην εκκένωση του κτιρίου που στεγάζονται και τα Δικαστήρια των Χανίων προχώρησαν χθες το πρωί οι αστυνομικές αρχές ύστερα από τηλεφώνημα για βόμβα που έγινε περίπου στις 10:45 και στο οποίο άγνωστος ανέφερε ότι η βόμβα έχει τοποθετηθεί στο Ειρηνοδικείο.Στο σημείο έσπευσε αστυνομική δύναμη και μαζί με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο έγινε έλεγχος στο χώρο για την ύπαρξη εκρητικών.

Όπως αναμένονταν αποδείχτηκε ότι το τηλεφώνημα ήταν άλλη μια κακόγουστη φάρσα.

Εν τω μεταξύ φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τέτοιου είδους απειλές, οι οποίες αν και αποδεικνύονται ευτυχώς κακόγουστες φάρσες, εντούτοις προκαλούν αναστάτωση στη λειτουργία των δικαστηρίων.

Σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κ. Δημήτρης Ποντικάκης, ζήτησε τη βοήθεια από την αστυνομία ώστε να σταματήσει με κάποιο τρόπο αυτό το φαινόμενο που έχει ενταθεί και που “τινάζει στον αέρα” την ομαλή διεξαγωγή των δικών.

“Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, κάθε εβδομάδα κάποιος παίρνει τηλέφωνο είτε στο Ειρηνοδικείο, είτε στο Πρωτοδικείο είτε στο Εφετείο. και προειδοποιεί για τοποθέτηση βόμβας. Κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να μην εκκενωθούν τα Δικαστήρια, με αποτέλεσμα τελικά όλοι να υφίστανται μια ταλαιπωρία διότι η διαδικασία του ελέγχου από την αστυνομία διαρκεί περίπου μια ώρα”.

Τέτοιες φάρσες εμφανίζονται όπως σημειώνει ο κ. Ποντικάκης αρκετά χρόνια όμως το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο έχει ενταθεί και γίνεται σχεδόν κάθε εβδομάδα.

Για το λόγο αυτό ο κ. Ποντικάκης απευθύνει έκκληση προς τις αστυνομικές αρχές να βοηθήσουν ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα καθώς όπως αναφέρει αν εντοπιστεί κάποιο τηλέφωνο και συλληφθεί έστω και για μια φορά ένας δράστης, τότε και επόμενοι “φαρσέρ” θα το σκεφτούν διπλά προτού προχωρήσουν σε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Flashnews.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εκτίναξη των εκφράσεων βίας στην εφηβεία: Υπάρχει λύση;

“Η βία είναι η μόνη λύση” Π.Ρ. 15 ετών “Ο...

ΠΟΕΔΗΝ: Με φωτογραφικά ντοκουμέντα αναδεικνύει τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία

Tην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία λόγω της επικίνδυνης αδιαφορίας της...

Δημοσκόπηση MRB: Κυριαρχεί η απαισιοδοξία, πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ

Η απαισιοδοξία κυριαρχεί στη δημοσκόπηση της MRB που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του...

Χατζηδάκης: «Σημαντική επιτυχία» η αποκρατικοποίηση της Εθνικής Τραπέζας

Ως «σημαντική επιτυχία για την ελληνική οικονομία» χαρακτηρίζει ο...