22.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

“Την άλλη φορά θα σου κόψουμε τα χέρια”: Βίντεο από την απειλή Ρουβίκωνα σε γιατρό του Ευαγγελισμού για τον οποίο υπήρξε καταγγελία για φακελάκι

Ημερομηνία:

Βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου Indymedia δείχνει μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας» να έχουν εισβάλει σε γραφείο ιατρού στον Ευαγγελισμό και τον απειλούν, κατηγορώντας τον ότι έχει πάρει φακελάκια από ασθενείς.

Οι εισβολείς διατείνονται ότι έλαβαν συγκεκριμένη πληροφορία από άτομο που τους πλησίασε και τους ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος γιατρός του ζήτησε φακελάκι για να τον εξυπηρετήσει.

Απειλούν μάλιστα το γιατρό λέγοντάς του να σταματήσει να χρηματίζεται.

Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία, για το επεισόδιο δεν υπήρξε αναφορά ή καταγγελία από το νοσοκομείο.

Δείτε το βίντεο πατώντας ΕΔΩ.

Διαβάστε το κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia για το περιστατικό:

Όπως σε κάθε πεδίο, ειδικά στο δημόσιο και τον χώρο της υγείας δυο μεγάλες κατηγορίες αναδύονται. Απο την μια γιατροί με βαθιά κοινωνική και συχνά πολιτική συνείδηση που ματώνουν καθημερινά για να αντιμετωπίσουν την υποχρηματοδότηση και την επέλαση των ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία από την άλλη παράσιτα του κέρδους που εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανθρώπων της τάξης μας και απομυζούν πλούτο.

Αν η πρώτη κατηγορία, που δίνει πολύ περισσότερα από αυτά που θα έπρεπε να παίρνει από το σύνολο, αξίζει την ενεργό στήριξη όλων μας η δεύτερη θέλει outing και πολεμική.

Η ματαιότητα να περιμένουμε από το κράτος να κάνει “καθάρσεις” εδώ και δεκαετίες έχει αποδειχτεί. Δεν έχουμε την φαντασίωση ότι οι δικές μας παρεμβάσεις θα το πετύχουν.

Δεν υπάρχουν σωτήρες. Μόνο η ενεργή κοινωνική συνείδηση, η εκγρήγορση και η ετοιμότητα όλων να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα, το θάρρος και η αλληλεγγύη μπορούν να λύσουν προβλήματα που κράτος και κεφάλαιο διαιωνίζουν.

Εμείς κάνουμε όπως πάντα μια αρχή: παρεμβήκαμε στο γραφείο του Χρήστου Χαρίτου, διευθυντή καρδιοχειρουργικής στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετά απο επαναλαμβανόμενες πληροφορίες ότι απαιτεί απο ασθενείς του φακελάκι.

Στέλνουμε ένα διπλό μήνυμα: από την μια στο παρασιτικό κομμάτι δημόσιων λειτουργών ότι η κοινωνία έχει αντισώματα. Aπό την άλλη σε όλη την τάξη μας να σπάσει το δικαιολογημένο φόβο και να βγει μπροστά, να καταγγείλει, να επιτεθεί αλλά και να στηρίξει τους αληθινούς δημόσιους λειτουργούς, γιατρούς και άλλους. Να τους στηρίξει με το προσωπικό της ευχαριστώ, την υπομονή και την κατανόηση αλλά να τους στηρίξει και όταν δίνουν αγώνες για το καλό όλων μας.

Μόνοι μας, όσοι είμαστε στην βάση της κοινωνικής πυραμίδας, θα ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάρι, κι όταν το αποφασισουμε τίποτα δεν θα μπορέσει να μας σταματήσει.

25/10/2017

Ρουβίκωνας

Μέλος της αναρχικής ομοσπονδίας

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το...

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ...

Μενίδι: Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος – «Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά...