22.8 C
Chania
Sunday, May 12, 2024

Την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζήτησε ο Νίκος Χουντής, για τη δήλωση-σιωπής που επιβάλλεται στους εργαζόμενους της ΕΛΣΤΑΤ, ακόμα και απέναντι στις Δικαστικές Αρχές

Ημερομηνία:

Σε συνέχεια της “ερώτησης-καταγγελίας” του Νίκου Χουντή στον Επίτροπο Σεμέτα, για τη δήλωση-σιωπής που καλούνται να υπογράψουν, σήμερα, οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ, (με την οποία τους απαγορεύεται να καταθέτουν στοιχεία, ακόμα και αν τους ζητηθούν για έρευνες που διεξάγει η Δικαιοσύνη), ο Έλληνας ευρωβουλευτής επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζήτησε την άμεση παρέμβασή της, για να εμποδιστεί η φίμωση μαρτύρων για υποθέσεις που αφορούν την ΕΛΣΤΑΤ, σήμερα και στο μέλλον.Παραθέτουμε εκ νέου το δελτίο τύπου του Νίκου Χουντή, αναφορικά με την ερώτηση-παρέμβασή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το παραπάνω θέμα:

ΕΛΣΤΑΤ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

  • Μπορεί ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ να εμποδίζει δικαστικές έρευνες;
  • Ερώτηση Νίκου Χουντή στον Επίτροπο Σεμέτα.

Μπορεί ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ να εμποδίζει δικαστικές έρευνες, επικαλούμενος κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το στατιστικό απόρρητο; Αυτό το ερώτημα θέτει με γραπτή ερώτησή του στον αρμόδιο Επίτροπο για τις Ευρωπαϊκές Στατιστικές, κ. Σεμέτα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής, αναφέρεται σε διάλογο που έγινε προχτές στην ελληνική Βουλή, παρουσία του Επιτρόπου κ. Σεμέτα, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ευρωπαίος Επίτροπος πήρε αποστάσεις από έγγραφο της ΕΛΣΤΑΤ, σχετικά με την προστασία του στατιστικού απορρήτου, και με το οποίο ουσιαστικά τίθενται τεράστια κωλύματα σε ενδεχόμενες έρευνες δικαστικών ή άλλων Αρχών.

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο Νίκος Χουντής καλεί την Κομισιόν να δηλώσει κατηγορηματικά ότι «στον Κανονισμό 223/2009 για το στατιστικό απόρρητο και στον Κώδικα Ορθής Πρακτικής η προστασία του στατιστικού απορρήτου δεν άφορα σε έρευνες δικαστικών ή/και φορολογικών αρχών».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστολή της Εκκλησίας της Κρήτης προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να μην αναμειγνύεται

Η Ημιαυτόνομη Εκκλησία της Κρήτης διά της Ιεράς Επαρχιακής...

AstraZeneca: Τι λένε οι ειδικοί για την απόσυρση του εμβολίου καθώς τα ερωτήματα πληθαίνουν

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca,...

Έντι Ράμα: Κοσμοσυρροή στο Κλειστό Γαλατσίου για την ομιλία του

Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας άρχισαν να συγκεντρώνονται λίγο μετά...