23.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Την αντικατάσταση των συμβατικών Κινητών Μονάδων Ελέγχου Καυσαερίων με ηλεκτρικές, ζητάει ο Χ. Μαμουλάκης

Ημερομηνία:

Ερώτηση Χάρη Μαμουλάκη προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών:

Την ανάγκη αντικατάστασης των συμβατικών Κινητών Μονάδων Ελέγχου Καυσαερίων με ηλεκτρικές, αναδεικνύει ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την κατάθεση σχετικής Ερώτησης προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών με την συνυπογραφή 11 ακόμη Βουλευτών.

«Το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών διαθέτει 10 κινητές μονάδες εκ των οποίων επιχειρούν μόνο οι 4 λόγω έλλειψης προσωπικού. Πρόκειται για οχήματα παλαιότητας άνω των είκοσι ετών που παρουσιάζουν συχνά βλάβες αλλά και που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Παρά το ότι ξεκίνησαν οι απαιτούμενες ενέργειες για την αντικατάσταση, μέσω του ΕΣΠΑ, αυτών των μονάδων με ηλεκτρικές νέας τεχνολογίας που θα είναι αφενός μεν φιλικές προς το περιβάλλον αφετέρου δε, συνδεδεμένες ηλεκτρονικά με την μηχανοργάνωση του υπουργείου, δεν τελεσφόρησαν. Γιατί; Ο αρμόδιος Υπουργός οφείλει απαντήσεις.».

Με την Ερώτηση υπενθυμίζεται ότι από τη λειτουργία 5 κινητών μονάδων την περίοδο 2017 – 2019 βεβαιώθηκαν παραβάσεις ύψους ποσού περίπου 500.000€ κατ’ έτος που αφορούσαν μόνο τα ανώτατα όρια καυσαερίων, ζητούνται απαντήσεις σχετικά με τον λόγο της καθυστέρησης αντικατάστασης, καθώς και στο αν τελικά θα ενισχυθεί ο αριθμός των υπαλλήλων που επιχειρούν με τις κινητές μονάδες.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο...

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον...

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)...

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε...