21.8 C
Chania
Friday, May 24, 2024

Την απόσυρση της διάταξης για τις ζώνες υψηλής παραγωγικότητας ζητά ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ

Ημερομηνία:

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Γιάννης Μαργαρώνης ζητά την απόσυρση της επίμαχης διάταξης του Σχεδίου Νόμου για τις ζώνες υψηλής παραγωγικότητας.

Ο κ. Μαργαρώνης αναφέρει τα εξής:

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την επικείμενη  τροποποίηση του ν. 4178/2013 και την κατάργηση του άρθρου 51 παρ. 11 α και β, το οποίο ρύθμιζε τα ζητήματα δόμησης στις Ζώνες Υψηλής Παραγωγικότητας.

Μάλιστα, το σχέδιο νόμου, το οποίο εισάγεται προς συζήτηση αυτές τις ημέρες στη Βουλή και αφορά το «Πλαίσιο για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ενσωμάτωση Οδηγίας 2013/30/ΕΕ τροποποίηση ΠΔ 148/2009 και άλλες διατάξεις», προβλέπει στο άρθρο 50 την κατάργηση του άρθρο 51 παρ 11(α) και 11(β) του Ν.4178/2013 (ΦΕΚ 174 Α).

Από το έτος 1998 αναμένουμε τον καθορισμό των ορίων των Ζωνών Υψηλής Παραγωγικότητας με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο που δεν θα χωρεί αμφισβητήσεις και η διάταξη του άρθρου 51 παρ. 11α και 11β του ν. 4178/2013 είχε ρυθμίσει έστω και προσωρινά το ζήτημα, μέχρι την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, η οποία προβλέπεται από την παρ.2 του άρθρου 56 του Ν.2637/1998. Με την επιχειρούμενη τροποποίηση επανερχόμαστε στο παλαιό καθεστώς, καθώς τίθενται συγκεκριμένοι περιορισμοί και προϋποθέσεις για όλες τις χρήσεις, γεγονός που θα θέσει σε κατάσταση «ομηρίας» τους ιδιοκτήτες χιλιάδων ακινήτων που βρίσκονται στις εν λόγω περιοχές, μεταξύ των οποίων και ιδιοκτήτες βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων στα Χανιά, οι οποίοι πλήττονται βαρύτατα, μιας και οι περιοχές οι οποίες περιλαμβάνονται στη Ζώνη της ΓΥΠ στο νομό Χανίων φιλοξενούν μεταξύ άλλων και αρκετές βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Η εν λόγω τροποποίηση θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία επιπρόσθετων προβλημάτων στις ήδη επιβαρυμένες από την οικονομική κρίση τοπικές επιχειρήσεις, τις οποίες ουσιαστικά θα «γονατίσει». Η επιχειρηματικότητα χρειάζεται στήριξη και όχι εμπόδια, προκειμένου να δώσει με τη σειρά της ώθηση στην επιθυμητή οικονομική ανάπτυξη.(Περίπου 100 Επιχειρήσεις- 500 Εργαζόμενοι)

Καλούμε ως εκ τούτου την κυβέρνηση να αποσύρει την επίμαχη διάταξη από το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου.¨

Με Εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου

Γιάννης Μαργαρώνης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Usurum – Σκιαδαρέσες live στα Χανιά την Τρίτη 25 Ιουνίου

Usurum - Σκιαδαρέσες live στα Χανιά Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 Προμαχώνας...

Επιστολή Καρυστιανού σε Μητσοτάκη: «Γιατί παρεμβήκατε στο έργο της Δικαιοσύνης και ποιους συγκαλύπτετε;»

Η Μαρία Καρυστιανού, με ανοιχτή επιστολή απευθύνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και...